1 de 10
POLÍTICA

El ple de Tortosa aprova l'adhesió de l'Ajuntament a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica

El plenari també ha acordat, per unanimitat, l'adhesió a la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més vinculada a l'associació Amical de Mauthausen

Ple municipal de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
per Aguaita.cat, Tortosa | 5 de desembre de 2023 a les 08:50 |
El ple l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui, per unanimitat, la adhesió dos entitats de memòria democràtica, d'una banda, la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica i, de l'altra, la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més. En este sentit, l'Ajuntament es compromet a treballar per la conservació de la memòria històrica de la deportació republicana i la prevenció del feixisme. A més, la incorporació a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica és el pas previ a l'adhesió al Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), una incorporació que permetrà l'Ajuntament beneficiar-se de la recerca i promoció internacional; rebre aportacions econòmiques i suport i assessorament tècnic.

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament ha deixat sense efecte la plurianualitat de l'obra d'ampliació de l'Auditori Felip Pedrell prevista pel 2023-2024. Unes obres d'ampliació i millora que s'executaran entre 2024 i 2025 i que es financen a través d'una subvenció del Ministeri de Cultura de 2,5 milions d'euros i de la Diputació de Tarragona de 950.000 euros. L'actuació de l'Auditori Felip Pedrell contempla, d'una banda, la construcció d'una tercera sala i l'adquisició de l'equipament escènic i les grades i, de l'altra, la millora de la sala gran, amb la renovació del sistema de climatització i la reparació de les goteres.


En l'apartat de mocions el ple ha aprovat una moció de la CUP per a la inclusió de clàusules socials en la contractació pública, amb els vots a favor de Movem Tortosa-PSC i Esquerra i l'abstenció de Junts. I, finalment, el plenari ha rebutjat les dos mocions presentades pel grup de Junts, una relativa a la reserva de places gratuïtes i bonificades a les llars d'infants municipals i l'altra sobre l'aparcament soterrani de l'Hospital Verge de la Cinta.

 

 

Participació