L’Ajuntament de Deltebre finalitza les obres d’adequació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria

Coneguda també per la Germandat de Jesús i Maria es va construir a inicis de la dècada del 1950

Nou espai polivalent a la Cambra Agrària de Jesús i Maria
Nou espai polivalent a la Cambra Agrària de Jesús i Maria | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
04 de desembre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 16:25h

Este dissabte s’ha realitzat una sessió de portes obertes per donar a conèixer les diferents accions de millora i d’adequació que s’han efectuat, durant els darrers mesos, a la CambraAgràriadeJesúsiMaria. Un obres que s’han executat amb l’objectiu que els veïns i veïnes, també el teixit associatiu, puguen tornar a gaudir d’un equipament que estava limitat a causa de diferents problemes existents en la seua estructura.

L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha expressat que “amb aquestes obres ratifiquem el nostre compromís per realçar i posar en valor el patrimoni històric del municipi, però també consoliden el procés de dignificació i de transformació del centre de Jesús i Maria que hem engegat des del Govern municipal”.

En este sentit, Soler ha remarcat algunes de les actuacions que s’han dut a terme aquests darrers mesos com són el cas de “la millora de les instal·lacions esportives, l’arranjament de l’avingudaLaPau o bé la construcció d’un pàrquing per facilitar l’accés a l’escola, a l’església i a les activitats esportives”. En total s’ha invertit al voltant d’1.500.000 en estes actuacions.

Les actuacions que s’han implementat en esta reforma han consistit en la rehabilitacióinterior, la renovació dels banys, la reparació de finestrals i portes, la instal·lació d’un ascensor, la millora de la il·luminacióinterior, la climatització i també les corresponents reparacions necessàries. En total, el cost de les obres ascendeix al voltant de 170.000. Una part d’este import, 69.992,01 €, ha estat sufragat a partir d’una subvenció LEADER.

El resultat d’estes obres permetrà, per una banda, que el centre de JesúsiMaria dispose novament d’un espai adaptat, accessible i climatitzat per a realitzar actes, xerrades, conferències, tallers, etc. I, per altra banda, que les diferents entitats amb seu a l’equipament puguin fer ús de les instal·lacions amb unes condicions òptimes. De fet, i prèviament a les portes obertes, en este mateix edifici s’ha dut a terme una reunió amb els quintos i quintes de l’any 2006 per començar a planificar i a detallar les accions que es desenvoluparan durant el vinent 2024.

 
La CambraAgràriadeJesúsiMaria, coneguda també per la Germandat de Jesús i Maria, es va construir a inicis de la dècada del 1950. En primer lloc, es va construir el magatzem de la planta baixa i, uns quants anys després, el pis amb les oficines. Este edifici també va acollir l’Hogar Rural del Frente de Juventudes. Als anys 1995 i 1997, i ja sota el nom de Cambra Agrària, es va rehabilitar a mans de l’EscolaTaller. No obstant això, d’uns anys ençà, una afectació en la seva infraestructura limitava l’ús d’este espai.