1 de 10
ESPORT

La Trencacims Paüls serà la seu d'un campionat de curses de muntanya estatal

Transcorre dins del Parc Natural dels Ports per municipis com Paüls, Prat de Comte, Horta de Sant Joan i Alfara de Carles

Imatge d'una de les edicions de la Trencacims de Paüls | Eva Gual
per Aguaita.cat, Paüls | 4 de desembre de 2023 a les 10:38 |
Trencacims Paüls, gràcies a l’èxit organitzatiu de la desena edició de 2023, ha estat  escollida, per segon any consecutiu, com a seu d’un campionat de curses per muntanya Estatal.

Enguany la Trencacims tindrà lloc el 4 i 5 de maig de 2024, quan es disputarà el 
Campionat d’Espanya Individual i per Seleccions Autonòmiques de la FEDME  (Federación Española de Montaña y Escalada) i la segona prova de la Copa d’Espanya  en la modalitat de Carrera en Línia i en les diferents categories: absoluta,  promesa, júnior, juvenil i cadet.


Un cap de setmana en què es reviurà el gran esdeveniment esportiu que Paüls, les Terres de l’Ebre i Tarragona ja van gaudir el passat  mes d’abril amb el Campionat d’Espanya Individual i per Seleccions autonòmiques en la modalitat Ultra.

Este any, qui guanye a la cursa absoluta, tant en categoria femenina  com masculina, tindrà una plaça per a la preselecció espanyola que anirà al mundial.  


Paral·lelament, Trencacims també serà la segona prova i Campionat de la ‘Skyrunner National Series’ i, a la cursa absoluta, donarà tres places directes, en categoria femenina  i masculina, per a la final de la ‘Skyrunner World Series’ en la categoria ‘SkyMasters’. Recordem que la cursa de la Skyrunner National Series està sota el paraigua de la  Federació Internacional de Skyrunning (International Skyrunning Federation).  
 

Calendari  


El primer cap de setmana de maig (dissabte 4 i diumenge 5) se celebrarà l’onzena edició  de la cursa Trencacims i Paüls tornarà a ser l’epicentre de les curses per muntanya a  escala estatal.  

El dissabte 4, hi haurà l’emblemàtica cursa Trail, amb un recorregut nou, però amb una  distància i desnivell sense gaires modificacions: 54 km i 4.000 metres de desnivell positiu.  També dissabte es disputaran tres proves del Campionat d’Espanya Sky: la de categoria  Júnior, amb 17 km i 1250 +; la Juvenil, amb 13,3 km i 950 + i la Cadet, amb 9,5 km i  550+, on podrem gaudir dels futurs corredors i corredores de trail de l’Estat. 

El diumenge 5, serà el torn de dues proves de diferents categories: absoluta i promesa.
A la cursa de la categoria absoluta, la SkyRace Trencacims, de 34 km i 2400+ es  disputarà el Campionat d'Espanya Sky i el Campionat Skyrunner National Series. El  traçat de la categoria Promesa serà el mateix que el de la Mitja, una cursa Open,  emblemàtica de Trencacims, que aquest any també veurà modificat el seu recorregut.  

A causa de la magnitud organitzativa d’enguany, Trencacims no podrà oferir l’Ultra ni la Marxa, com s’havien dut a terme a les dues últimes edicions. Amb totes les curses i  modalitats s’espera que s’arribi a la xifra de 1.000 participants que ja es va aconseguir en la desena edició.  

La Trencacims transcorre dins del Parc Natural dels Ports i trepitja els termes municipals de Paüls, Prat de Comte, Horta de Sant Joan i Alfara de Carles.  

La Trencacims està organitzada pel Centre Excursionista Trencacims, amb el suport de  l’Ajuntament de Paüls i la Diputació de Tarragona i la col·laboració de diferents entitats,  empreses i comerços.

 

Participació