L'ampliació i millora de l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa s'executarà entre 2024 i 2025

L'alcalde ha informat que el pressupost de la Diputació incorpora una subvenció de 100.000 euros per la pròxima edició d'Expoebre

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i els dos primers tinents d'alcaldes en roda de premsa este matí
L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i els dos primers tinents d'alcaldes en roda de premsa este matí | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
01 de desembre del 2023
Actualitzat a la 13:13h
El ple de l'AjuntamentdeTortosa deixarà sense efecte la plurianualitat de l'obrad'ampliació de l'AuditoriFelipPedrell prevista pel 2023-2024. Unes obres d'ampliació i millora que s'executaran entre 2024 i 2025 i que es financen a través d'una subvenció del MinisterideCultura de 2,5milionsd'euros i de la DiputaciódeTarragona de 950.000euros. "Es tracta d'una obra que és viable econòmicament, però que hem introduït millores al projecte i ara adaptem també el calendari d'execució a la realitat", ha dit l'alcalde de Tortosa, JordiJordan, que juntament amb la primeratinentd'alcaldia, MarLleixà i el segontinentd'alcaldia, VíctorGrau, ha comparegut davant dels mitjans per explicar els principals temes que es tractaran en el ple ordinari del mes de desembre, que tindrà lloc dilluns.

L'actuació de l'Auditori Felip Pedrell contempla, d'una banda, la construcció d'una tercerasala i l'adquisició de l'equipamentescènic i les grades i, de l'altra, la millora de la salagran, amb la renovació del sistema de climatització i la reparació de les goteres. Una millora projectada els últims mesos amb la voluntat d'esmenar les mancances de les instal·lacions actuals i no fer només la construcció de la tercera sala.

D'altra banda, el ple debatrà la proposta d'acord de delegació de competències en matèria de transferència, transport i tractament de fracció resta i orgànica al ConsellComarcaldelBaixEbre.

En l'apartat de mocions, el ple tractarà una proposta de la CUP per la inclusió de clàusules socials en la contractació pública i dues mocions de Junts, una sobre la reserva de places bonificades a les llars d'infants públiques i una altra sobre l'ampliació de l'Hospital de Tortosa.

Finalment, l'alcalde ha informat que el pressupost de la Diputació de 2024incorpora una subvenció de 100.000euros per la pròxima edició d'Expoebre, que serà una edició especial centrada en els ObjectiusdeDesenvolupamentSostenible (ODS) de l'Agenda2030; una altra de 63.000 euros per a la restauració de l'absis de la Catedral i una de 30.000 euros per l'adquisició de mobiliari i equipament informàtic pel CasaldeJubilatsdeBítem.