L’Aldea aprova els pressupostos per al 2024 sense apujar impostos ni taxes

Tindran un valor de 4.942.945,99 €

Aguaita.cat
01 de desembre del 2023
Actualitzat a les 12:05h
Ple municipal de l'Aldea per aprovar els pressupostos 2024
Ple municipal de l'Aldea per aprovar els pressupostos 2024 | Ajuntament de l'Aldea
L'Ajuntamentdel’Aldea dona llum verda als pressupostosmunicipals per al proper any 2024, per un valor de 4.942.945,99 .

El pressupost municipal s’ha aprovat al plenari extraordinari realitzat anit dijous al Saló de Plens de la Casa de la Vila. Ha estat un gran esforç per l’equip de govern elaborar un pressupost d’estes característiques, el qual no contempla captipusd’augment de pressió fiscal per la ciutadania aldeana.
 
XavierRoyo, alcalde de l’Aldea mostra una vegada més la seua satisfacció per: “aprovar un any més els pressupostos, amb molta complexitat. Els hem augmentat amb un import de 395.000 € i amb altres vies que hi estem treballant, sobrepassarem els 5 milions d’€, el pressupost de l’any 2024. Royo afirmava que es continuarà treballant per: “millorar urbanísticament el municipi, per potenciar la promoció  econòmica del nostre poble, continuarem preparant-nos per al canvi climàtic i la transició energètica, sense oblidar-nos  del servei a les persones.

El pressupost ha apujat un 7.72 % percentual respecte al passat exercici i els regidors i regidores :”hauran de fer mans i mànigues per gestionar el dia a dia de les seues regidories, remarcava Royo ”.
 
Dins del proper exercici2024 es contemplen accions importants com l’inici del camíescolar de l’escola21d’Abril, que a més de millorar considerablement l’entorn, donarà seguretat als escolars i a les famílies amb la pacificació del trànsit, la connexió de la RavaldeSantRamon amb el nucliurbà, la urbanització de la carreteral’Aldea-Tortosa, servirà per unir físicament els dos nuclis i donarà seguretat per als vianants i ciclistes a esta concorreguda via. Es continuarà el procés de millora de lesRavals amb l’arranjament de camins i la instal·lació de faroles fotovoltaiques. La transició energètica, es una realitat i se li farà front amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques i carregadors per als vehicles elèctrics.
 
A més, el govern reafirma la seua aposta pels joves mitjançant l'oferta de lloguersassequibles i la dotació d'habitatges, consolidant així un compromís amb les futures generacions.

La cohesió social és un pilar essencial en esta gestió, i segons l'equip de govern es veu reflectida en iniciatives educatives i culturals, incloent-hi el pla educatiu d'entorn i la creació de dos espais culturals a la plaça de la Raval i al parc de la Via. Estos espais estaran destinats a realitzar actes culturals, festius i lúdics per a tota la comunitat.