Deltebre adjudica el nou contracte de servei d’aigua potable i clavegueram a Aigües de Catalunya

El contracte, que s’iniciarà el vinent 1 de gener, tindrà una vigència de cinc anys

Roda de premsa de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Deltebre, després del plenari de novembre
Roda de premsa de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Deltebre, després del plenari de novembre | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
30 de novembre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 16:25h

La sessióplenària del mes de novembre de l’AjuntamentdeDeltebre estarà marcada per l’adjudicació del nouserveid’aiguapotable i de clavegueram a l’empresa AigüesdeCatalunya, posant així punt final “a un camí que ha estat ple d’obstacles, però que a partir de la gestió i de l’esforç hem estat capaços de sobrepassar amb la finalitat de millorar el servei actual, però també per la dignitat dels veïns i veïnes”, ha destacat l’alcalde de Deltebre, LluísSoler, en el marc de la roda de premsa de presentació dels punts del plenari.

El contracte, que s’iniciarà el vinent 1degener, tindrà una vigència de cincanys, i l’empresa haurà d’aportar, durant este quinquenni, 1.125.000 € en concepte de cànon a l’Ajuntament de Deltebre per a efectuar obres de millora de la xarxa, 80.000 € de contribució al fons social per facilitar el pagament a les famílies vulnerables i reforçar la tarifa social de l’aigua, i 25.000 € per a la realització de campanyes de comunicació i sensibilització.

Paral·lelament, l’empresa haurà d’assumir directament una inversió superior al milió d’euros per a l’inici de la renovació de la xarxa d’aigua potable. Es preveu que amb les inversions que es duran a terme en els propers anys es puga millorar al voltant d’un 20% el rendiment de la xarxa. En este sentit, Soler ha recordat que, actualment, un 70% de l’aigua que circula per la xarxa d’aigua potable de Deltebre s’acaba perdent.

Este contracte esdevindrà una concessió pont de cinc anys de durada que es projecta amb l’objectiu de fer una inversió d’urgència, però d’elaborar un PlaDirectord’InfraestructuresHidràuliques per tal que, posteriorment, es pugui executar la renovació de la xarxa amb l’objectiu de maximitzar el rendiment. Este nou contracte no preveu un increment de la tarifa de l’aigua, la qual tampoc s’ha incrementat durant tots aquests darrers anys.

En relació amb el servei d’aigua potable i de clavegueram, en el plenari també es durà a aprovació la participació en una agrupació de sol·licitants a la segona convocatòria del PERTE, la qual permetria dur a terme una inversió de 557.301 € per a la digitalització dels comptadors de l’aigua.

En el plenari també es debatran, entre altres qüestions, la proposta de modificació dels ajuts d’urgència social i els ajuts socioeconòmics, com també els incentius a la dinamització econòmica i les bases reguladores per a les entitats. Totes aquestes modificacions són puntuals per adequar les bases a les necessitats presentades.

Finalment, el plenari també debatrà la moció en suport de Mantenir totes les modalitats de la Llei que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya. Com sempre, el plenari es podrà seguir en directe, a partir de les 21.30 h, pels canals de difusió habituals.