L’Ajuntament de Deltebre engega una campanya per a disminuir els envasos d’un sol ús

El municipi vol fomentar el Passaport Residu Zero per conscienciar a la ciutadania en el reciclatge i la cura mediambiental

Inici de la campanya Residus Zero a Deltebre
Inici de la campanya Residus Zero a Deltebre | Cedida
Aguaita.cat
20 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:27h
L’AjuntamentdeDeltebre ha començat este dissabte la campanya que durà a terme durant els propers dies, en col·laboració amb els serveis d’Imatge de Poble d’Innovia, per a fomentar la reducciódelsresidus entre els veïns i veïnes del municipi, en el marc de la SetmanaEuropeadelaPrevenciódeResidus i a la qual s’ha adherit el Govern municipal.

L’alcalde de Deltebre, LluísSoler, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre estem compromesos en totes aquelles accions que ens permeten conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reciclar i de tenir cura del nostre entorn, però també de totes aquelles accions, com la que iniciem avui, que faciliten la disminució dels envasos d’un sol ús”. 

En este sentit, la primera acció ha consistit a ubicar un estand al centre de LaCava per tal que la ciutadania pogués recollir una ampolla reutilitzable d’alumini, prèvia realització d’una enquesta sobre els hàbits de reciclatge. Esta mateixa acció tindrà continuïtat el divendres vinent, també durant el matí, al mercatdeJesúsMaria.
 
La regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, LolaCasanova, ha detallat que “com a ciutadans i ciutadanes som responsables de les nostres deixalles i tenim a les nostres mans la possibilitat de canviar els nostres hàbits, però esta responsabilitat també ha de ser compartida amb les administracions, dins de les nostres possibilitats i competències, ja que hem de facilitar les eines necessàries per a fomentar la prevenció dels residus”.

Esta campanya es completarà amb dos accions més. Una primera, la distribució a les escolesdeprimària, i també al CentreCulturaldelDelta, d’una edició especial del Jocdel’Oca amb contingut didàctic i pedagògic en relació amb la conscienciacióambiental. Una segona, l’inici d’una campanya als mercats municipals on, a banda de fomentar la compra de proximitat, també es vol impulsar l’ús de bosses i/o envasos reutilitzables.
 
En este objectiu neix el PassaportResiduZero, el qual comptarà de quatre caselles que els comerciants dels mercats municipals de LaCava i de JesúsMaria podran segellar sempre que els clients vagin a comprar amb una bossa i/o un envàs reutilitzable. Les persones que completen el passaport entraran al sorteig d’un lot de productes sostenibles relacionats amb #DeltebreRecicla.
 
Este lot estarà conformat per una bossagran per a la compra, un embolcall per a entrepans, una carmanyola, una bossademalla per a fruites i verdures, i un got i una ampollareutilitzables. En total, se sortejaran fins a 25 lots entre totes les persones que completin el Passaport fins al 17 de desembre.