Detenen a quatre homes per cultivar 450 i 500 plantes de marihuana a Flix i Ulldecona

A Flix, els agents van localitzar un cultiu de 450 plantes a l’interior d’un mas i van detenir els dos homes que les cultivaven

Plantació de Marihuana a Ulldecona
Plantació de Marihuana a Ulldecona | Mossos d'Esquadra
Aguaita.cat
17 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:16h
Els Mossosd'Esquadra de la comissaries de Mórad’Ebre i Gandesa van detenir el passat 15 de novembre doshomes de 21 i 25anys, com a presumptesautors d'un delicte contra la salutpública i un delicte de defraudació de fluidelèctric.

Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada que els agents tinguessin coneixement que en una casa de camp situada en una fincaruraldeFlix (Ribera d’Ebre), podia haver-hi una plantació tipus indoor de marihuana.

Arran d’esta informació els agents van iniciar una investigació que va poder corroborar l’existència d’aquest cultiu així com que la casa tenia un elevat consum d’electricitat i que la instal·lació estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica.

La investigació va concloure amb l’entrada judicial en l’esmentada finca, la intervenció de 450plantes de marihuana en diferents estats de creixement i la detenció dels doshomes que les cultivaven.
 
D’altra banda, ahir 16 de novembre en un altre operatiu els Mossosd’Esquadra de la comissariad’Amposta (Montsià) van desmantellar una plantaciódemarihuana de les mateixes característiques, este cop ubicada en una granja de pollastres en desús de la localitat d’Ulldecona.
 
Gràcies a la informació facilitada per la PoliciaLocald’Ulldecona, els agents van personar-se a la granja i van poder comprovar que a l’interior es realitzava aquest tipus d’activitat delictiva.

En este cas els policies van localitzar 500plantesdemarihuana, plenament cabdellades, que disposaven d’una infraestructura perfectament muntada per tal d'afavorir el seu ràpid creixement.
 
Entre altres, en el decurs de l’actuació també es van intervenir ventiladors, làmpades, transformadors i extractors que formaven part de la instal·lació la qual estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.
 
Per este motiu, els doshomes de 34 i 40anys que s’encarregaven del cultiu i vigilància d’esta plantació van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra a salut pública en la seva modalitat de tràfic de drogues i també per la defraudació d’electricitat.

També ha quedat evidenciada la participació d’altres persones en els fets mitjançant suport administratiu o logístic, per la qual cosa la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
Els dos detinguts a la localitat de Flix van passar a l’endemà de la seua detenció a disposició del jutjatd’instrucciódeguàrdia de Falset, mentre que els dosdetinguts a Ulldecona han passat aquest matí a disposició del jutjatd’instrucció de guàrdia d’Amposta.