1 de 10
arqueologia

Vestigis trobats en 120 jaciments entre l'Ebre, el País Valencià i l'Aragó, en una exposició a Tortosa

És una mostra que recrea escenes de la primera edat del ferro entorn dels rius Ebre, Sénia, Matarranya, Algars, Guadalop i Bergantes

Fragment del cartell anunciador de la mostra. | Cedida
per Redacció, Tortosa / Terres de l'Ebre | 16 de novembre de 2023 a les 15:52 |
'Los pobles dels rius' és la nova exposició que acollirà el Palau Oliver de Boteller de Tortosa. És una mostra que recrea escenes de la primera edat del ferro (segles VIII-VI ANE) entorn dels rius Ebre, Sénia, Matarranya, Algars, Guadalop i Bergantes. Ho fa a partir de vestigis trobats en els més de 120 jaciments documentats en l'àrea de confluència entre Catalunya, el País Valencià i Aragó, "un passat enigmàtic i estranyament proper".

L'exposició inclou una trentena de peces originals de diversos jaciments de les Terres de l'Ebre. L'ha produïda els serveis territorials de Cultura a l'Ebre amb la col·laboració del grup de recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona (UB) i del Museu de les Terres de l'Ebre.


L'exposició i la guia que l'acompanya recullen els resultats de la investigació duta a terme durant anys per grups de recerca arqueològica de les universitats que es presenten "amb una vocació clarament pedagògica". Les il·lustracions de Chavarria prenen un gran protagonisme pels "colors vívids i el retrat detallat" que fa de la "quotidianitat" d'estos pobles de l'edat del ferro.

La mostra s'inaugura este divendres i es podrà visitar fins al 31 de març de 2024. També es programaran tallers d'arqueologia experimental adreçats a estudiants de primària i secundària, i un cicle de conferències.

 

Participació