Sis restaurants d'Alcanar i les Cases mostren les possibilitats de la cuina del cítric

Del 17 de novembre al 17 de desembre se celebren les XXIX Jornades Gastronòmiques de la Clementina

Un dels plats en una de les edicions anteriors de les jornades gastronòmiques.
Un dels plats en una de les edicions anteriors de les jornades gastronòmiques. | Cedida
Redacció
14 de novembre del 2023
Actualitzat a les 18:01h
La clementina d’Alcanar i Les Cases serà la protagonista dels mesos de novembre i desembre amb la celebració de les XXIX Jornades Gastronòmiques de la Clementina. Es tracta d’una de les propostes culinàries més arrelades al municipi, on cada edició aconseguix satisfer els paladars més exigents dels veïns d’arreu del territori gràcies a les creacions dels xefs.

Enguany es compta amb la participació de sis restaurants Espai Gastronòmic Magda, Can Manel, La Costa, La Marinada, Taulell de Maria Jose i Citrus del Tancat. Cada establiment ha preparat plats que combinen la cuina més tradicional amb la més avantguardista, acompanyats de tocs cítrics per mostrar que la clementina és un ingredient idoni per a la millor cuina.

L’alcalde, Joan Roig, destaca que “les Jornades Gastronòmiques de la Clementina són una bona oportunitat per a promocionar la nostra cuina local, així com l’esforç que cada dia fan els agricultors per aconseguir un producte de qualitat”. En este sentit, recordava que la clementina està inclosa dintre de la Indicació Geogràfica Protegida, IGP, fet que demostra la seua excel·lència, que cal protegir amb el foment del seu consum, “perquè si consumin productes de casa nostra ajudem a protegir els nostres productors”.

Per la seua banda, el regidor de Turisme, Marc Chavalera, agraïx l’esforç dels restaurants per voler participar un any més en les Jornades Gastronòmiques de la Clementina. Segons indicava a “Alcanar disposem d’una gastronomia de primer ordre, reconeguda a arreu del país, gràcies al treball dels xefs, que en cada elaboració transformen els nostres productes de proximitat en plats únics”.

Per acabar, tant Roig com Chavalera, animen tots els veïns de les Terres de l’Ebre i nord del País Valencià a apropar-se fins a Alcanar i Les Cases del 17 de novembre al 17 de desembre per gaudir de la millor gastronomia amb la clementina com a protagonista.