La CUP Tortosa proposa al ple la substitució de la pista de gel de Nadal per una de sintètica

La CUP és conscient que la instal·lació de la pista de gel atrau gent al nucli de la ciutat i suposa un benefici per al petit comerç i l'hostaleria

Aguaita.cat
02 d'octubre del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:53h
Pista de Gel de Tortosa
Pista de Gel de Tortosa | Arxiu

La CUP de Tortosa ha presentat este matí, en roda de premsa, una moció que demana substituir la pistadegel que s'instal·la a Nadal per una "alternativa més sostenible".

SeleneAlberich, membre de la CUP Tortosa, ha explicat que davant del context d'emergènciaclimàtica cal buscar alternatives més sostenibles com una pista de gelsintètica. Segons Alberich, esta té una durada d'uns 20 anys i suposa un estalvi en consum energètic i d'aigua.
 

Selene Alberich, portaveu de la CUP Tortosa en roda de premsa Foto: Cedida


La cupaire ha assegurat que la CUP és conscient que la instal·lació de la pistadegel atrau gent al nucli de la ciutat i suposa un benefici per al petitcomerç i l'hostaleria de la ciutat; en este sentit, Aberich ha insistit en el fet que la CUP no s'oposa a la instal·lació de la pista, però aposta per opcions "més sostenibles".

Alberich ha definit de "despropòsit total" mantenir una pista de gel amb unes temperatures d'entre 15 i 20 graus "com vam tenir el desembre de l'any passat". Per això, la cupaire ha interpel·lat els partits dels consistoris perquè siguen "conseqüents" i donen suport a la proposta. "Com a institució, hem de donar exemple i prendre accions de forma urgent per combatre el canvi climàtic i els seus impactes", i ha assegurat que cal la coordinació entre els ens locals i agents econòmics de la ciutat, com la FederaciódeComerç, Serveis i HostaleriadeTortosa, impulsors d'esta iniciativa, per "buscar alternatives que no contribuïsquen a empitjorar el clima”.

Arxivat a