La Guàrdia Civil i Policia Local de Roquetes localitzen un taller mecànic il·legal al municipi

Este taller clandestí ja havia estat denunciat en diverses ocasions per la policia, per la qual cosa ha estat segellat de manera preventiva

El taller clandestí precintat pels agents es trobava al terme municipal de Roquetes
El taller clandestí precintat pels agents es trobava al terme municipal de Roquetes | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
02 d'octubre de 2023, 10:20
Actualitzat: 12:37h
El Servei de Protecció a la Natura (SEPRONA) de la GuàrdiaCivil en coordinació amb la PoliciaLocaldeRoquetes, va localitzar en una finca d'una zona rural de Roquetes, un establiment que es dedicava al manteniment i reparació de vehicles de motor, de manera il·legal. 

Els responsables del taller realitzaven l'activitat sense disposar ni sol·licitar la llicènciad'activitat, sense inscriure's com a empresa davant la Seguretat Social, així com qualsevol altre dels requisits establerts per les administracions.

A l'interior es van trobar diversos vehicle que estaven sent reparats, així com maquinària industrial, recanvis i eines relacionades amb la mecànica. Per tot el local hi havia pneumàtics usats, bateries i altres peces de vehicles, a més de restes d'oli.

 La majoria d'estos residus tenien la qualificació de perillosos, els quals estan subjectes a les obligacions establertes en la legislació vigent (Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i contaminats per a una economia circular).

Arran de la inspecció, tant com el SEPRONA de la Guàrdia Civil, com la Policia Local de Roquetes van emetre un total de deu  denúncies per infraccions administratives, relacionades amb els residus, seguretat industrial i documentació necessària per desenvolupar l'activitat, així com infraccions tributàries i de les obligacions econòmiques derivades de la seguretat social. Estes van ser remeses a les Autoritats competents en cadascuna de les matèries: Ajuntament de Roquetes, Departament de la Vicepresidència i de Politiques Digitals i Territori i Departament d'Empresa i Treball, ambdues de la Generalitat de Catalunya.

Estes infraccions estan qualificades com a greus, amb multes de fins a 300.000 euros si es tracta de residus perillosos.

Este establiment o "taller" clandestí, havia estat denunciat en diverses ocasions (anys 2014, 215, 2016 i 2019), continuant amb l'activitat de manera il·legal, per la qual cosa es va procedir a precintar les instal·lacions com a mesura preventiva.