L'Ajuntament de Tortosa rehabilitarà la sinagoga del call jueu

La proposta es portarà al ple ordinari del mes d'octubre, es tracta d'una actuació que es realitzarà en aplicació de l'1,5% cultural

Aguaita.cat
02 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 10:32h
Antiga Sinagoga de Tortosa situada al carrer Major de Remolins
Antiga Sinagoga de Tortosa situada al carrer Major de Remolins | Ajuntament de Tortosa
El pleordinari del mes d'octubre de l'AjuntamentdeTortosa, que tindrà lloc dilluns vinent, debatrà l'aprovació d'un conveni de col·laboració amb el departamentdeCultura i l'InstitutCatalàdelSòl (Incasòl) per tal de dur a terme les obres de rehabilitació de l'antiga sinagoga del calljueu. Una actuació que es farà en aplicació de l'1,5% cultural. L'alcalde de Tortosa, JordiJordan; el segon tinent d'alcalde, VíctorGrau i la tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, PilarCaballé, han explicat avui els punts que es debatran al plenari.

"Signarem un conveni amb l'Incasòl per cedir-li temporalment l'immoble i realitzar les obres de rehabilitació", ha explicat l'alcalde. L'antiga sinagoga, ubicada al carrer Major de Remolins, forma part del catàleg municipal com a culturald'interèslocal (BCIL). Pel que fa a l'aportació per part de l'Ajuntament per executar esta actuació serà de 120.000 euros, mentre que l'Incasòl n'aportarà 120.000 més. Quant al termini de licitació i contractació de la redacció del projecte i la posterior execució serà d'uns dos anys aproximadament.

Altres punts inclosos en l'ordre del dia del plenari són la baixa d'obligacions d'exercicis anteriors i ordres de pagament de pressupostos tancats per errades materials o duplicitat; la declaració d'especial interès de diverses obres i la corresponent bonificació i els dos festius addicionals d'obertura comercial del 2024.

Finalment, l'ordre del dia inclou una moció del grup de la CUP per substituir la pistadegelnadalenca per una alternativa més sostenible i una moció de Junts que insta el departament de Salut a no traslladar més serveis fora de Tortosa.