Denunciats dos homes a Deltebre per capturar i transportar 26 quilos de caragol maçana

Els dos individus estaven amagats entre la vegetació de ribera i els Mossos i la Policia Local van trobar els exemplars al maleter del seu vehicle

Els agents van localitzar els caragols maçana al maleer del vehicle que usaven les dos persones denunciades.
Els agents van localitzar els caragols maçana al maleer del vehicle que usaven les dos persones denunciades. | Cedida
Redacció
22 de setembre del 2023
Actualitzat a les 16:51h
Agents dels Mossos d’Esquadra pertanyents a la Unitat Regional de Medi Ambient juntament amb agents de la Policia Local de Deltebre van denunciar administrativament dos homes als quals van intervenir 26 quilograms de caragol maçana (Pomacea canaliculata) .

El passat 19 de setembre els agents d’ambdós cossos van ser informats que unes persones podien trobar-se capturant  exemplars de exemplars d'esta espècie invasora a la llera del riu Ebre, a Deltebre.

Un cop personats en el lloc els agents van localitzar dos homes amagats entre la vegetació els quals portaven diversos estris per capturar ests tipus de gastròpodes.

Posteriorment els policies van localitzar en el maleter del vehicle que utilitzaven les dos persones un total de 26 quilograms de caragols.

El caragol maçana és una espècie catalogada com a invasora que no es pot capturar. Durant la seua expansió en el Delta de l’Ebre ha causat quantioses pèrdues econòmiques a la pagesia i a les Comunitats de Regants, ja que es menja els cultius d’arròs i utilitza els canals de reg per propagar-se.

Els dos homes van ser denunciats per la tinença i transport d’esta espècie.

Les denuncies seran trameses al Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, organisme competent en aquesta matèria.

Respecte als exemplars de cargol poma localitzats, van ser intervinguts pels agents i posteriorment eliminats.