Medalla d'honor a un caporal i un agent de la Policia Local d'Amposta per protegir un avi en un robatori violent

Amposta ha celebrat la cinquena edició del Dia de la Policia Local i Protecció Civil

Agents de la Polciia Local i Protecció Civil amb les autoritats en la celebració a l'Auditori municipal.
Agents de la Polciia Local i Protecció Civil amb les autoritats en la celebració a l'Auditori municipal. | Cedida
Redacció
22 de setembre del 2023
Actualitzat a les 17:12h
Amposta ha celebrat la cinquena edició del Dia de la Policia Local i Protecció Civil este divendres 22 de setembre a l’Auditori municipal. La jornada va nàixer el 2018 amb l’objectiu de reconèixer la feina d’aquells agents que han destacat per alguna actuació meritòria, alhora que per destacar la tasca del voluntariat de Protecció Civil i per la col·laboració ciutadana que reben els dos cossos.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destacava que "esta jornada és important per positivar i encoratjar a la Policia Local a seguir treballant amb la mateixa professionalitat". El batlle afirmava que "quan tenim una plantilla de policia motivada i ben dotada, les xifres són més positives. En estos moments, d’acord amb les últimes dades que s’han publicat, som la segona ciutat amb millors estadístiques pel que fa a fets delictius. De les ciutats de més de 20.000 habitants de la província, només Calafell ens passa davant, per això, si tenim dades, no ens podem deixar portar per sensacions". Tomàs detallava que, sempre segons el departament d’Interior de la Generalitat, la ciutat es troba en 45,9 fets delictius cada 1.000 habitants, amb un creixement de 8,6% fets delictius durant l’any passat respecte el 2021. "Altres ciutats com la nostra se situen al 25% i algunes al 60%. I estes dades només són possibles perquè algú ho fa possible, i esta és la Policia Local i els altres cossos de seguretat treballant de forma conjunta", reblava.

Per la seua part, l’inspector en cap de la Policia Local d’Amposta, Josep Massana, deia que "esta jornada és una parada en la nostra tasca diària i és de rebut reconèixer l’actuació, el sacrifici i l’esforç que tots els membres de la Policia Local realitzem dia rere dia per garantir la seguretat dels ampostins i ampostines i totes les persones que visiten la nostra ciutat".

Durant l’acte, s'ha fet un reconeixement a l’Associació de voluntaris de Protecció Civil, que enguany celebra el seu 25è aniversari. A més, com cada any, també s'ha atorgat el diploma a dos voluntàries que se sumen al cos de Protecció Civil d’Amposta, Sabina García i Miriam Serrano.

En la part de les felicitacions, enguany han sigut diversos agents els que han protagonitzat actuacions destacades. Per localitzar i detenir als autors d’un robatori amb violència i intimidació i recuperar els objectes robats, s’ha entregat una felicitació col·lectiva a un caporal i dos agents. La segona felicitació col·lectiva del dia ha estat per la detenció d’una persona com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i la intervenció de substàncies estupefaents, també a un caporal i dos agents.

De manera individual, també han estat felicitats un caporal i quatre agents, per una actuació que va permetre detenir a quatre persones com a presumptes autors de diferents robatoris amb força i resoldre cinc fets delictius d’àmbit patrimonial.

Medalla d’Honor al Mèrit de Bronze

La cinquena edició del Dia de la Policia Local i Protecció Civil s'ha tancat amb l’entrega d’una Medalla d’Honor al Mèrit de Bronze. Un reconeixement que s'ha atorgat a un caporal i un agent de la Policia Local per salvaguardar la vida d’una persona de 94 anys víctima d’un robatori amb violència. Una actuació on van poder detenir als dos autors, que posteriorment van ingressar a presó, per robatori amb violència, detenció il·legal i lesions.