1 de 10
mapa

Qui és la persona més coneguda del teu poble?

Mapa interactiu on quan fas zoom surt la persona més rellevant de cada territori

Imatge del mapa virtual | Topi Tjukanov
per Nació, Terres de l'Ebre | 22 de setembre de 2023 a les 12:05 |
Quina és la persona més coneguda del teu poble? Esta és la pregunta que ha volgut respondre Topi Tjukanov, un geògraf finlandès que ha creat un mapa interactiu on es pot descobrir la persona més rellevant de cada territori a escala mundial. Tjukanov ha creat un mapa a través de les dades obertes de totes les versions de la Viquipèdia.

Quan algú fa zoom a Catalunya, els primers noms que veu són els de Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Gaudí, Pep Guardiola o Lluís Llach. Mentre ens apropem a cada territori, apareixen els noms de cada municipi en concret. Pots consultar el del teu poble o ciutat i els de la resta de Catalunya fent clic en aquest enllaç.

 
L'eina s'alimenta d'una base de dades amb 2,3 milions d'individus d'un treball d'investigació publicat a la revista Scientific Data. El mapa mostra un "rang de notabilitat" de cada nom que hi apareix. També et diu si és home o dona i si la persona encara està viva, tot i que en alguns casos no ho encerta. La informació també es pot classificar per àmbits com ciència, cultura, esport o lideratge.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

 

 

Participació