La Transeines, la caminada per lluitar contra les addiccions a Catalunya, finalitza a Alcanar

Arran d'esta iniciativa , l'Ajuntament d'Alcanar va propiciar la creació d'un punt d'informació d'addiccions al municipi, un servei gratuït i per a tota la ciutadania

La caminada contra les adiccions, Transeines finalitza per segon any a Alcanar
La caminada contra les adiccions, Transeines finalitza per segon any a Alcanar | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita
22 de setembre del 2023
Actualitzat a les 10:25h
La Transeines una ruta anti-addiccions i "recuperapersones" de 800 km que, en esta edició, ha tornat a escollir Alcanar com a destí final. Es tracta d'una proposta de l'AssociacióEines que pretén canalitzar cap a l'esport part de l'activitat pròpia d'un tractament per addiccions. Del 23 d'agost al 23 de setembre, una desena d'usuaris del centre de recuperació van emprendre aquest viatge que va començar a la Vall d'Aran i finalitza a Alcanar. Durant el trajecte, cadascun dels vuit pacients participants ha disposat d'un diari personal on cada dia ha treballat de manera personal un valor per tal de recuperar tot allò que les addicions els van arrabassar.

La iniciativa ve impulsada per ÀlexFlorensa, terapeuta expert en addiccions, patòleg dual i director del centre d'addicions Eines de Sant Cugat del Vallés. Florensa va iniciar aquest projecte fa més d'una dècada, després de sobreposar-se a una situació d'addicció. "Soc un addicte rehabilitat i tinc l'oportunitat d'ajudar altres persones a aprendre a conviure en la malaltia de l'addicció. L'esport és un esport que m'ha ajudat molt a la meua vida, i amb la idea d'aquest projecte vaig poder treballar molts aspectes que dins el centre no es poden abordar", detalla el terapeuta.

La cinquena edició d'esta "teràpia itinerant" va finalitar, ahir dijous 21 de setembre, a Alcanar després de recórrer mésde800km a peu.

Arran d'aquesta  iniciativa endegada l'any 2019, l'any passat , l'Ajuntamentd'Alcanar va propiciar i confluir la creació d'un punt d'informació d'addiccions al municipi, un servei gratuït i per a tota la ciutadania, amb l'objectiu de difondre les eines a les quals poden recórrer per a poder evitar o superar esta addicció.

Els mateixos usuaris de la TransEines seran els encarregats de fer una xerrada informativa i la seua experiència amb les addiccions als alumnes  de l'InstitutSòldeRiu, avui divendres 22 de setembre.

La regidoradejoventut, MeritxellUlldemolins, impulsora d'aquest punt d'informació al municipi, ens fa una valoració molt positiva de l'acollida de l'espai al municipi i ens destaca que "el jovent és més vulnerable davant aquesta malaltia, ja que es troba en una fase més rebel i és més vulnerable. Cal continuar donant visibilitat als temes tabús i amb iniciatives com la d'Àlex Florensa, és possible".