El temps d'este divendres: l'estiu s'acomiada amb ambient de tardor

El darrer dia abans del solstici estarà marcat per una caiguda de les temperatures que obligarà a treure el jersei de l'armari

Albada rogenca.
Albada rogenca. | Emili Vilamala
Redacció
21 de setembre del 2023
Actualitzat a les 21:14h

Este divendres tocarà repescar la màniga llarga. Com a mínim, un jersei per afrontar la caiguda de les temperatures. Ja fa dies que el mercuri cau als termòmetres del país, però el darrer dia de l'estiu ho farà de manera més accentuada. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) preveu màximes al voltant dels 25 graus.
 
 

La tardor treu el cap

Així, el darrer dia d'estiu es presentarà ja amb un ambient de tardor. Plourà a punts del litoral i prelitoral central durant el matí i al quadrant nord-est, a la tarda. Per la seua banda, el sol s'imposarà a la major part de Catalunya, tot i que hi haurà núvols baixos a la Costa Brava i central, així com al Pirineu.
 

Pel que fa a les quatre capitals del país, el Meteocat indica que a Barcelona ciutat es registraran 21 graus durant la primera meitat del dia, que s'enfilaran fins als 25 a la tarda. A Girona les temperatures cauran fins als 14 graus al matí i arribarà als 25 a la tarda. A Lleida, es registraran 14 graus a primera hora i 24 després de dinar, mentre que a Tarragona, el mercuri s'elevarà des dels 18 graus matinals fins als 27.