Tortosa programa més de 40 activitats este cap de setmana per commemorar el Dia Mundial del Turisme

Amb visites a espais, rutes turístiques, activitats lúdiques i dos concerts, i diumenge a les 20.00 hores tindrà lloc l'actuació de The Tyets

El grup de música urbana The Tyets.
El grup de música urbana The Tyets. | Cedida
Redacció
19 de setembre del 2023
Actualitzat el 20 de setembre a la 13:39h
L'Ajuntament de Tortosa, amb la col·laboració de l'Associació d'Empreses Turístiques de Tortosa, ha programat unes jornades de descoberta de la ciutat pel pròxim cap de setmana amb motiu del Dia Mundial del Turisme, que es commemora el 27 de setembre. Concretament, la programació inclou més d'una quarantena d'activitats amb un ampli ventall d'oferta: visites a espais, rutes turístiques, activitats lúdiques i concerts.

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora de Turisme, Sònia Rupérez; el portaveu de l'Associació d'Empreses Turístiques, Jordi Domingo i el president d'Amics dels Castells, Jordi Mulet, han presentat avui en roda de premsa la programació. "El turisme és un sector estratègic i amb el programa d'activitats del Dia Mundial del Turisme volem donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de la nostra ciutat", ha explicat l'alcalde.

Les jornades de descoberta de Tortosa s'iniciaran el divendres 22 de setembre amb la ruta modernista a la Casa Brunet i visites guiades al refugi antiaeri número 4 i altres espais de la Guerra Civil.

La programació seguirà dissabte23desetembre amb activitats com la ruta arqueològica a la Tortosa més antiga amb l'arqueòleg Ramon Ferré; la ruta de la Tortosa i els gremis amb l'historiador Hilari Muñoz i la col·laboració d'Amics dels Castells; la navegació fluvial al Sirgador; visites a l'espai Cota 0 i una activitat d'orientació, entre altres.

Pel que fa a les activitats de diumenge, la regidora de Turisme ha destacat la visita a la Tortosa del rector de Vallfogona, amb motiu del 400 aniversari de la seua mort, que anirà a càrrec del filòleg Enric Querol, que sortirà del passeig de Ronda i recorrerà els espais per on va créixer el poeta; un maridatge, patrimoni i gastronomia i la navegació fluvial al Sirgador.

Per a consultar el programa íntegre de les jornades, es pot accedir a la web tortosaturisme.cat.

Algunes activitats, en tractar-se d'espais reduïts, compten amb aforament limitat i, per tant, és necessari inscriure-s'hi prèviament.

Quant a les actuacions musicals, el programa inclou dissabte el concert 'Una suite a la plaça', a càrrec de l'OrquestraCamerataXXI als Jardins del Príncep a les 20.00 hores, organitzat per Joventuts Musicals, mentre que el diumenge es farà el concert de The Tyets, també a les 20.00 hores, al parc municipal. "Tenim un programa amb una àmplia oferta adreçat als visitants, però també a la ciutadania de Tortosa perquè es converteixen en prescriptors del nostre ric patrimoni natural i cultural", ha dit Rupérez.

Finalment, coincidint amb les jornades del Dia Mundial del Turisme, dissabte i diumenge, tindrà lloc la segonaTrobadad'Scooteristes, que portarà a Tortosa un total de 130 amants de les motos clàssiques.