El ple de Tortosa aprovarà sol·licitar dos subvencions per construir les llars d'infants públiques

El regidor d'Esports, Víctor Grau, també ha informat sobre la redistribució del servei al Complex Esportiu Win que patix dèficit pressupostari

Roda de premsa de l'equip de Govern de Tortosa prèvia al ple municipal de setembre
Roda de premsa de l'equip de Govern de Tortosa prèvia al ple municipal de setembre | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
18 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:28h
El plel'AjuntamentdeTortosa debatrà en la sessió ordinària del mes de setembre de dilluns que ve la sol·licitud de dossubvencions del fonsNextGeneration destinades al finançament d'infraestructures, equipament i funcionament de noves places del primer cicle d'educació infantil en centres públics. L'alcalde de Tortosa, JordiJordan; la tinent d'alcalde d'Urbanisme, PilarCaballé i el tinent d'alcalde d'Educació, VíctorGrau, han explicat en roda de premsa que esta sol·licitud permetrà construir dos llars d'infants municipals, una a cada marge de riu, als barris del Temple i Ferreries, respectivament.

En el cas del Temple, la sol·licitud de subvenció es demana per construir una llar d'infants al carrer Ferran d'Aragó-avinguda del Canal, en un solar de propietat municipal, on es farà un edifici d'una única planta amb 479,98 metres quadrats de superfície construïda i un pressupost de 683.952 euros. Aquesta llar d'infants tindrà 74 places distribuïdes de la següent manera: 8 de menors d'un any; 26 d'un a dos anys i 40 de 2 a 3 anys.

Pel que fa al barri de Ferreries, la llar d'infants es situarà al carrer Joan Sebastià Elcano, també amb un pressupost de 683.952 euros i en un solar de propietat municipal, on es construirà un edifici d'una planta de 559,20 metres quadrats. Tindrà també 74 places distribuïdes de la mateixa manera que la llar del Temple.

"Amb aquesta iniciativa volem donar cobertura a la prestació d'un servei públic educatiu públic per a xiquets d'entre 0 i 3 anys i resoldre així una mancança que tenim a la ciutat", ha manifestat l'alcalde.

D'altra banda, el regidor d'Esports, VíctorGrau, ha informat d'una redistribució del servei al ComplexEsportiuWin, que implica que el WinJesús es convertisca en un centreespecialitzat d'entrenament del cos i la ment amb les activitats de ioga i pilates, entre altres; mentre que el WinTortosa centra les activitats de piscina, spinning, zumba, bodycombat, etcètera.
 

Aportació econòmica de l'Ajuntament de Tortosa al Complex Esportiu Win 


A més, davant el dèficitpressupostari que acumula el ComplexEsportiuWin, que implicarà una aportacióeconòmica per part de l'Ajuntament de Tortosa de 400.000euros, s'ha optat per optimitzar els horaris i amb l'objectiu de minimitzar l'afectació als usuaris es tancaran les instal·lacions els dissabtes la tarda i diumenges al matí, quan els usos eren mínims. En aquest sentit, el regidor d'Esports ha detallat que la mitjana d'usos el dissabte la tarda era de 6 persones i el diumenge al matí de 16.

 

Piscina del complex WIN de Tortosa Foto: Cedida