Dos parelles rapitenques obtenen el primer i el segon lloc del Murramundo a Sardenya

Les delegacions impulsen la petició de demanar a la Unesco el reconeixement del joc de la morra com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Els components de Morràpita que s'han proclamat campions i subcampions.
Els components de Morràpita que s'han proclamat campions i subcampions. | Cedida
Redacció
17 de setembre del 2023
Actualitzat a les 20:29h
Dos parelles rapitenques de jugadors de morra s'han proclamat este cap de setmana campiona i subcampiona del Murramundo, que s'ha disputat a Sardenya. Ha estat la vintena edició d'este campionat d'àmbit mundial que cada any suma més participants de diferents països, fet que demostra l'expansió d'este joc tradicional de destresa i rapidesa mental.

Nou parelles de jugadors de morra s’havien desplaçat a Orthullè per participar en el campionat en el qual hi han pres part 30 delegacions, que han competit pel títol a la Piazza della Fontana amb 70 parelles incloses en els vuit grups que van iniciar el campionat. Els representants catalans van aconseguir col·locar cinc  parelles a quarts de final, d’estes, dos parelles van passar a semifinals, guanyant-les contra els rivals sards. 

La final entre els representants de Morràpita la van guanyar la parella formada per Òscar Sanchis i Joan Batiste Beltran, que es van imposar a Josep Calvet i Jordi Salvadó en una final que va omplir l’amfiteatre de la piazza, revalidant així el títol que havien aconseguit en una edició anterior.

Este diumenge s’ha fet l’entrega de premis, abans de la qual les delegacions han parlat dels projectes que porten a terme les associacions que representen i en la quall s’ha informat de la idea de tirar endavant un projecte per a l’elaboració d’un dossier per presentar-lo a la UNESCO i demanar el reconeixement com Patrimoni Immaterial de la Humanitat.