Amposta rep més de 600.000 euros per instal·lar una caldera de biomassa i plaques fotovoltaiques

Les subvencions de l’Institut Català d’Energia es destinaran a fer més sostenibles les instal·lacions esportives, els centres educatius i altres equipaments municipals

Piscina municipal d'Amposta, en una imatge d'arxiu.
Piscina municipal d'Amposta, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Nació
13 de setembre del 2023
Actualitzat a les 18:16h
L’Ajuntament d’Amposta ha rebut més de 630.000 euros per part del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya per seguir fent més sostenibles els equipaments municipals, projectes que suposaran una inversió de més d’1,6 milions d’euros dels quals l’Ajuntament d’Amposta n’haurà d’incorporar 1 milió. "Amb els projectes dels sostres solars i la caldera de biomassa fem un pas més en la transformació verda, tal com marca el PAM, el que suposarà un important estalvi energètic i econòmic per a la ciutat", detallava l’alcalde, Adam Tomàs, qui afirmava que "seguirem apostant i invertint per implementar sistemes d’energia sostenible a les instal·lacions municipals, alineats amb els ODS de l’Agenda 2030".

Per una banda, l’ajut lligat a l’autoconsum i emmagatzematge, pel qual s’ha atorgat una subvenció de 205.506 euros, permetrà ubicar instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum a l’Institut Escola Agustí Barberà, el col·legi Miquel Granell, l’Arxiu Comarcal del Montsià i el poliesportiu. Altres espais que es podran veure beneficiats són La Sequieta, La Gruneta, el Soriano Montagut, l’edifici de Serveis Socials, la comissaria de Policia Local i altres equipaments esportius com la piscina, la pista d’atletisme, el camp de futbol i el pavelló esportiu.

Està previst que l’estalvi total d’emissions siga de 131.827 kg de CO₂ a l’any i 1.102.675 kWh d’energia, el que es traduïx en 50.911 euros menys en la factura del primer any. El cost total d’estes actuacions és de 465.351 euros, pel qual entre 5 i 8 anys estaria amortitzat.

Així mateix, el consistori també ha rebut 426.000 euros dels Ajuts a les energies renovables tèrmiques, també de l’ICAEN, per a la instal·lació d’una caldera de biomassa per als equipaments esportius. L’actuació té un cost d’1.189.598 euros i suposarà un estalvi de 356 Tn de CO₂ a l’any i 51.923 euros anuals.