Més de cent xiquets i xiquetes de sisè de primària aprenen les tradicions del cultiu de l’arròs

Les Festes de l’Arròs s’organitzen este diumenge vinent a la Finca de Bombita

Imatges de la Sega Escolar de Deltebre
Imatges de la Sega Escolar de Deltebre | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
08 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:39h
En el marc de les Festesdel’Arròs, que se celebren este diumenge 10 de setembre a la FincadeBombita a Deltebre, este divendres els grups de sisèdeprimària de l’escolaAssumpció, Riumar i SantMiquel han gaudit de la segaescolar. Una activitat que ha aplegat a més de 120alumnes i que té la finalitat de mostrar els costums i les tradicions relacionades amb el cultiudel’arròs a Deltebre i al Deltadel’Ebre.

En el marc de l’activitat, el regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, JordiBertomeu, ha explicat que “aquesta activitat ens permet mostrar a l’alumnat d’on venim per posar en valor el present, però també per mirar al futur sense perdre l’essència i la manera de fer i de ser de la gent del Delta”. 

Durant el matí, l’alumnat ha pogut gaudir de les explicacions de Ramon de Baila, Horman Borràs, Esteve Serral i José Pedro Castells, els quals amb la seva dilatada experiència han explicat com es segava anys enrere quan la maquinària agrícola encara no existia i els canvis amb la sega actual. Els xiquets i xiquetes també han gaudit de passejades amb carro pel voltant de la finca, han perxat i també han jugat a les birles.

Per la seua banda, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha realçat el paper de les diferents entitats i dels col·laboradors i de les col·laboradores que fan possible les Festes de l’Arròs. “La seva implicació és essencial per tal que aquesta sigui una de les festes de referència del territori i que Deltebre es projecti al turisme tenint en compte el sector primari i les nostres tradicions”, ha puntualitzat Bertomeu.  

Les Festes de l’Arròs s’organitzen este diumenge vinent a la Finca de Bombita. Tal com és habitual comptarà amb diferents activitats per a tots els públics, i es podrà gaudir dels plats típics del Delta com també d’un mercat tradicional. A la tarda es duran a terme els actes en commemoració de la Diada de Catalunya.