Els Bombers salven una desena de persones atrapades dins de vehicles durant la gota freda al Montsià

Treballen pel "retorn a la normalitat" al Montsià i se centren a treure aigua de baixos i aparcaments

Un vehicle al pas d'una barrancada, este diumenge.
Un vehicle al pas d'una barrancada, este diumenge. | Bombers
Redacció
03 de setembre del 2023
Actualitzat a les 20:45h
Els Bombers de la Generalitat treballen este diumenge pel "retorn a la normalitat" després dels aiguats que ha provocat la gota freda de les darreres hores a les Terres de l'Ebre, sobretot al Montsià. En declaracions a la premsa a Amposta, l'inspector del cos Oriol Corbella ha explicat que ara mateix se centren a treure aigua de baixos i aparcaments subterranis i que tenen activats 47 vehicles, dels quals 17 són bombes extractores. A més, ha dit que al llarg de l'episodi han rescatat 12 persones, 10 de les quals s'han hagut de salvar de dins de cotxes. Els vehicles eren sobretot en passos subterranis que han quedat negats. Les zones més afectades han estat Santa Bàrbara i Alcanar, especialment la part d'Alcanar Platja.

Tot i este balanç, ha celebrat que no hi haja hagut "cap dany personal ni persones ferides" arran de la tempesta, malgrat que "alguns cotxes se'ls ha endut" la força de l'aigua. Ha contribuït a evitar ferits que la part més forta de l'aiguat haja caigut de matinada i a primera hora del matí, quan "la gent ja era a casa i no ha sortit", ha subratllat. La gota freda, però, ha dixat 18 edificacions "malmeses", tot i que no necessàriament amb perill estructural, i 13 infraestructures afectades, sobretot ponts i passejos, ha informat Corbella.

Per això, tenen dos arquitectes que estan repassant estes afectacions per valorar la gravetat dels desperfectes. Unes valoracions, ha avisat, que segurament no s'acabaran este diumenge. "Són a les zones més afectades verificant que no hi haja perill", ha indicat. De fet, ha advertit que no tenen totes les destrosses quantificades encara.