GESAT aprova la cessió de la finca del balneari del Porcar a l'Ajuntament de Tortosa durant 50 anys

L'informe econòmic és favorable perquè el patrimoni net de la societat es mantindrà a final d'any per sobre del límit del 50% del seu capital social

Aguaita.cat
30 d'agost del 2023
Actualitzat a les 9:41h
El Balneari del Porcar es troba al barri de Remolins, a Tortosa
El Balneari del Porcar es troba al barri de Remolins, a Tortosa | Ajuntament de Tortosa
L'administració de la societat mercantil Gestió Sanitària i Assistencial de Tortosa ha acordat avui la cessiótemporal amb ús públic de caràcter sociocultural, turístic o de servei públic de la finca on està situat el balnearidelPorcara favor de l'AjuntamentdeTortosa. També s'ha acordat autoritzar l'Ajuntament a la realització de les obres necessàries per a restaurar i rehabilitar este immoble situat al barri de Remolins

Esta cessió temporal ha estat necessària perquè l'Ajuntament puga concórrer com a sol·licitant en futures convocatòries de concessió  de subvencions per part de les diferents administracions públiques, ja que si l'Ajuntament no és el titular de la finca no es pot fer la corresponent petició de subvenció per millorar la conservaciódelpatrimoni de béns immobles.
 
Per tal d'aprovar la cessió, la societat GESAT ha sol·licitat un informe econòmic, un informe que és favorable perquè el patrimoni net de la societat quedarà per sobre del límit del 50% del seu capital social. Concretament, serà de 190.000 euros, el qual representa un 316% sobre l'import del capital social de l'entitat. A més aquesta cessió es pot compensar amb una aportació dinerària per part de l'Ajuntament o bé amb la cessió d'una altra finca.

Finalment, l'informe econòmic que fa referència a la baixa de l'actiu de GESAT alerta que la previsió de tancament de l'exercici econòmic d'aquesta societat és de -1,8 milions d'euros en data de juny de 2023, una previsió de pèrdues fruit de la gestió de l'anterior consell d'administració presidit per Meritxell Roigé.