Junts per Tortosa lamenta que el govern municipal deixi perdre la llar d’infants de la Creu Roja

Meritxell Roigé valora el tancament del servei que existia fins ara a la capital del Baix Ebre

Roda de premsa del grup municipal Junts per Tortosa per valorar el tancament de la Llar d’infants de la Creu Roja
Roda de premsa del grup municipal Junts per Tortosa per valorar el tancament de la Llar d’infants de la Creu Roja | Junts per Tortosa
Aguaita.cat
29 d'agost del 2023
Actualitzat a la 13:21h
La portaveu de JuntsperTortosa, MeritxellRoigé, ha valorat este matí la situació viscuda durant la darrera setmana en relació al tancament de la llard’infants de la CreuRoja. Roigé ha lamentat que el govern de Movem-PSC i ERC, que “s’omple la boca de municipalitzar serveis” ara “deixi perdre l’oportunitat de fer-ho amb la llar d’infants de la Creu Roja”.

Roigé ha posat de manifest que el govern local que encapçalava va començar a estudiar alternatives i que s’havia arribat a un principi d’acord de col·laboració públic-privada amb la Creu Roja. “D’esta manera els tortosins ens estalviàvem el cost de construcció d’una nova llar i podíem disposar d’una llar d’infants pública aquest mateix curs”, ha explicat la portaveu, qui ha recordat que el procés comptava amb el vistiplau dels serveis jurídics i llum verda dels serveis tècnics del Departament d’Educació. “Vam aprovar per Junta de Govern el concurs per al lloguer d’un immoble al centre de la ciutat. Lamentem que el nou govern municipal no hagi volgut tirar endavant el projecte i que avui la llar d’infants de la Creu Roja estigui tancada, fent que no tinguéssim esta llar al centre de la ciutat”, ha lamentat Meritxell Roigé.

La formació ha lamentat "la falta de compromís i de respecte" del nou govern de Movem-PSC i ERC envers CreuRoja, qui van portar a terme diferents reunions amb el nou govern on se’ls va dir que abans del 17 agost els donarien una resposta que no va arribar i que va suposar la pèrdua i l’acomiadament dels llocs de treball. “Aquesta actitud és un menyspreu cap a la Creu Roja, avui tindríem una llar d’infants pública al centre de la ciutat i ho han deixat perdre sense cap alternativa per a este curs ni, segurament, per al següent”, ha criticat la portaveu.
 
“Amb aquest acord es donava continuïtat a una llar d’infants històrica de la ciutat, que podia acollir fins a 74 places”, ha detallat la portaveu, manifestant que “aquesta operació, que no costava ni un euro als tortosins i tortosines, no era excloent amb la construcció d’una o dos noves llars d’infants. A la vegada ha avançat que, cas que s’arribin a construir aquestes llars, “caldrà estudiar la seua viabilitat econòmica, quin és el cost de la construcció per a l’Ajuntament de Tortosa i quin serà el cost de la gestió de la pròpia llar”.
 

Junts per Tortosa va impulsar dos llars d’infants públiques el darrer mandat


La portaveu ha recordat que malgrat la voluntat de l’anterior govern municipal de construir llarsd’infantspúbliques al nucli urbà, "el govern tripartit de la Generalitat va retirar les ajudes a la construcció".

Donat que la ciutat es trobava en un moment de davallada de la natalitat i que existien places suficients es va creure convenient potenciar la llar d’infants de la Creu Roja, que garantia aquest servei social. “Per això vam centrar esforços en crear llars d’infants públiques allí on no hi havia cap oferta ni pública ni privada, com és el cas dels pobles dels Reguers i Vinallop” [Jesús, Campredó i Bítem ja disposaven de llar d’infants], ha explicat Meritxell Roigé. Estes dues llars d’infants, que estan funcionant molt bé, garantixen la continuïtat de les escoles als pobles.

Tenir una llar d’infants pública no era sinònim de gratuïtat per a les famílies. El fet de voler arribar a un acord amb la llar d’infants de la Creu Roja es va generar arrel de la gratuïtat d’I-2 i la possible gratuïtat, el curs següent, D’I-1. “No obstant, aquell anunci de l’actual alcalde i llavors diputat, el sr. Jordan, que atribuïa al seu grup parlamentari la gratuïtat del curs d’I-1 ha quedat en paper mullat”, ha lamentat la portaveu.

Meritxell Roigé ha aprofitat la compareixença als mitjans per desitjar, en nom del grup municipal de Junts per Tortosa, unes bones Festes de la Cinta, tot desitjant que la meteorologia siga favorable.