Deltebre obre les festes majors al riu Ebre i facilita la participació de tothom a les activitats

El lema d'enguany és “La Qüestió és Giro!”

Presentació de les Festes Majors de Deltebre que tindran lloc del 11 fins al 20 d’agost
Presentació de les Festes Majors de Deltebre que tindran lloc del 11 fins al 20 d’agost | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
03 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:34h
L’AjuntamentdeDeltebre ha presentat el programad’actes de la FestaMajor2023, les quals enguany tenen el lema de LaQüestióésGiro!". Un programa que, com a principal novetat, tal com es va anunciar, contempla el canvi d’ubicació de les festes a l’entorn del ParcFluvialdelDelta. De fet, durant estes setmanes s’ha estat treballant per enllestir el nou emplaçament que aglutinarà els actes des del dia 11 fins al 20 d’agost.
 
L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha explicat que “la nova ubicació de la Festa Major ens permet continuar amb l’aposta que estem duent a terme des del Govern municipal d’obrir el municipi al riu, però també ens permet unir, en un mateix entorn, el millor paisatge i les nostre tradicions”.

Més enllà d’aquest canvi, les festes majors de Deltebre presenten un programa amb activitats per a tots els públics, però on destaquen les nits de ball i també les tardes de bous. De fet, pel que fa al ball, el recinte festiu de Deltebre acollirà fins a set orquestres, a banda del DeltebreMusicFestival i també de la interpretació de l’obra Sisco s’ha tornat boig! de la CIA Delta Teatre. Totes les nits, després del ball, es clouran amb l’actuació de DJ’s locals.
 
En relació amb els actestaurins, es manté una programació estable i on es dóna cobertura a les diferents modalitats de correbous. La programació de les festes també es complementa amb les diades de la Dona, de la Gent Gran, de la Infància o de la Quinta, on s’han programat activitats específiques durant el dia per a cada sector. Així com correbars, el concurs de perxar, i els corresponents partits de futbol, processons i ofrenes que s’efectuen amb la implicació de diferents entitats del municipi. Finalment, com ja és habitual, la darrera nit es realitzarà el Piromusical de l’Ebre, el qual la seva temàtica enguany girarà al voltant de la força de la dona.   

Esta edició, el pregoner de la Festa Major serà el cantautor JoanRovira. Una persona que, tal com ha detallat Soler, “gràcies al seu talent i a la seva força ens permet projectar el nostre territori, i la nostra manera de fer i de ser, per tot el país”. L’acte de presentació de les pubilles i del pregó enguany es canvia de format i també de dia: es durà a terme el 10 d’agost, a les 21.30 h, a la plaça de l’Ajuntament de Deltebre.
 
En el marc de la roda de premsa, el regidor de Promoció Esportiva i Festes, Eric Bertomeu, ha detallat que “el canvi d’emplaçament suposa un repte a nivell logístic i d’organització, però també és una il·lusió compartida tant per part del Govern com també de moltes persones que han vist en aquesta nova ubicació una oportunitat per continuar enfortint i projectant les nostres festes”. De fet, en pocs dies ja s’han venut més de 275 taules del ball.
 

#FestesIn, unes festes per a tothom  

Una de les novetats de la Festa Major Deltebre 2023 és la campanya #FestesIN. La qual té com a objectiu afavorir la integració de tots els xiquets i xiquetes en les activitats d’oci. Per a fer-ho possible, s’han creat diferents eines. Entre aquestes, destaquen l’impuls d’una polsera de prioritat d’accés a les atraccions infantils, que s’ha de sol·licitar prèviament a l’Ajuntament de Deltebre, atraccions sense música durant la franja horària de les 18 h a les 19.30 h, o bé la integració d’activitats específiques o l’adaptació d’un pàrquing específic per donar major cobertura a les famílies, gent gran i persones amb mobilitat reduïda.
 
La regidora d’Infància, Gent Gran i Benestar, Vicky Albiol, ha explicat que “volem que les festes majors siguin unes festes per a tots i per a totes. Per això hem incorporat una sèrie de mesures que han de facilitar l’accés a les persones amb necessitats específiques, en especial els xiquets i xiquetes, i conscienciar a la ciutadana per continuar treballant per fer de Deltebre un municipi més inclusiu”.
 

Reducció de residus  

Enguany l’Ajuntament de Deltebre impulsarà una campanya de conscienciació ciutadana per impulsar la reducció de residus a la plaça de bous i al seu entorn. Més enllà d’una campanya de difusió multicanal, diàriament es repartiran dues bosses d’escombraries, una per a envasos i una de resta, a les carretes dels bous i s’instal·laran 20 illes de contenidors, un 25% més que l’any anterior, per facilitar que els veïns i veïnes puguin ubicar els residus al seu espai corresponent.
 
En este sentit, la regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, ha explicat que “com a societat hem de prendre consciència de la necessitat de tenir cura del nostre entorn, més encara del nostre Delta. Per això, com a Govern municipal facilitarem les eines i els instruments per a fomentar el reciclatge i reduir els residus que s’aboquen a la plaça i a l’entorn del recinte festiu”.
 
Finalment, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha conclòs la roda de premsa donant les gràcies a les comissions #DeltebreFestes i #DeltebreTaurí, com també a totes les entitats, persones i col·laboradors i col·laboradores que fan possible l’organització de la Festa Major de Deltebre 2023.