Deltebre Dansa tanca la divuitena edició amb 8.100 espectadors i 305 professionals d'arreu del món

El certamen celebra la majoria d'edat amb una crida a la responsabilitat individual per combatre desigualtats socials

El festival s'ha acomiadat este dissabte de la divuitena edició.
El festival s'ha acomiadat este dissabte de la divuitena edició. | Cedida
Redacció
16 de juliol del 2023
Actualitzat a les 20:46h
El festival Deltebre Dansa ha tancat este dissabte la divuitena edició després de rebre 8.100 espectadors i 305 professionals de la dansa i circ contemporani d'arreu del món. El programa ha ofert una trentena d'espectacles de companyies locals, nacionals i internacionals durant dues setmanes. Entre les propostes destaca la Creació Deltebre Dansa, una dramatúrgia col·lectiva que ha comptat amb la participació de mig centenar de persones. També s'hi sumen altres projectes emblema del certamen, com les improvisacions als arrossars o la Nit Solidària i del Circ. Enguany, sota el lema 'Movement matters', el festival ha fet una crida a la responsabilitat individual per combatre les desigualtats socials i els problemes mediambientals.

El Deltebre Dansa és un festival que aposta per la creativitat, la innovació i l'excel·lència en l'àmbit de la dansa. El certamen, engegat ara fa divuit anys pel ballarí i coreògraf ebrenc Roberto Olivan, s'articula en tres pilars fonamentals: la formació per a professionals, la programació artística i el retorn social.

En esta ocasió, una vintena de professors de renom nacional i internacional han impartit classes als més de 300 participants, vinguts de 48 països. L'experimentació, les noves tendències i idees són alguns dels atractius d'estes formacions. Pel que fa als espectacles, enguany s'han pogut gaudir de 28 propostes de dansa i circ contemporani.