Libèl·lules dels Estels entrega bosses del record per al dol perinatal a l'Hospital Verge de la Cinta

És un recurs que el personal sanitari de l'àrea de Ginecologia i Obstetrícia tindrà a disposició per atendre a les famílies que inicien un dol gestacional, perinatal o neonatal

Entrega de les bosses del record a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
Entrega de les bosses del record a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | ICS Ebre
Aguaita.cat
22 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:54h
Ahir es va celebrar l'acte de donació de vuit bosses del record per part de l'AssociacióLibèl·lulesdelsEstels a l'HospitaldeTortosaVergedelaCinta, un recurs que el personal sanitari de l'àrea de Ginecologia i Obstetrícia tindrà a disposició per atendre a les famílies que inicien un dolgestacional, perinatal o neonatal.

Cada bossa conté una manteta amb un barret per embolcallar, amb calidesa, al nadó  que ha perdut la vida i també una libèl·lula de ganxet. Estes bosses s'han elaborat en els tallersterapèutics 'Cosintferides', en els quals les famílies en dol i altres persones voluntàries confeccionen capes de mides diferents, en funció del trimestre d'embaràs..

MariaJoséRallo, directoradel'Hospital, ha recordat a l'entitat que "la vostra ajuda és vital per a intentar fer aquesta ferida més lleugera. Moltes gràcies per compartir les vostres experiències i coneixements, i també per ajudar-nos a transitar aquest camí amb l'objectiu d'aconseguir la pau interior tan necessària en les famílies."

La llevadorareferent de sala de parts, MabelGendre, ha agraït el suport de l'entitat "ja que sala de parts és el primer contacte d'una dona que viu esta situació tan dolorosa. Des de l'Hospital fa temps que treballem en aquesta línia i fins i tot hem impulsat la caixa dels records. Ara, amb les capetes podrem afegir un element més per a que estes famílies puguen portar este dol d'una manera més saludable".
 

Bossa per al record per a famílies que han sofert la pèrdua d'un fill o filla Foto: ICS EBRE


TriniLleixà, fundadoradel'associació, ha explicat que este acte "representa el nostre compromís d'acompanyar i donar suport a les famílies de les Terres de l'Ebre que han experimentat una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal, perquè puguen acomiadar els seus fills d'una manera més humana i càlida, així com preservar un record tangible que testimonií la seua presència en aquest món".

Per la seua banda, TeresaDomingo, l'altra fundadoradel'associació, ha destacat que "la donació d'avui només és un pas en el nostre camí. Estem compromeses en ampliar i millorar el nostre servei i continuar col·laborant amb l'HTVC. Actualment, estem treballant en la campanya de micromecenatge 'Necessito més temps' per adquirir un bressol refrigerat que puga proporcionar més temps a les famílies per acomiadar-se dels seus estimats fills".
 
Libèl·lulesdels estels és una associació sense afany de lucre que va néixer l'any 2021 i està formada per famílies de les Terresdel'Ebre i BaixMaestrat que hansofert la pèrduad'unomésfillsofilles. Esta associació es va crear amb la voluntat de donar aconèixer el dolgestacional, perinatal, neonatal i d'oferir suport a aquelles famílies que ho necessiten.
 
Des de la seua creació, l'associació ha engegat diferents projectes per ajudar a les famílies que han sofert una mort gestacional, perinatal o neonatal a transitar el moment d'acomiadar-se del seu nadó.