El xef de Deltebre, Vlad Vartolomei, classificat per guanyar el campionat de sushi de l'Estat Espanyol

El xef del Restaurant MC Sushi de Deltebre es troba entre els vuit classificats que opten a ser el millor cuiner de sushi d'Espanya

Vlad Vartolomei del Restaurant MC Sushi de Deltebre
Vlad Vartolomei del Restaurant MC Sushi de Deltebre | Xarxes
Aguaita.cat
12 de juny del 2023
Actualitzat el 13 de juny a les 8:16h
La segona edició d'ITAMAEBalfegó, el campionatprofessional de Sushi per a xefs en actiu que se celebra a Espanya, ja té els seus vuit finalistes. Es tracta de vuit joves xefs que treballen en restaurants de Saragossa, València, Barcelona, Madrid, Alacant, Palma de Mallorca, Jaén i Deltebre.

Organitzat per Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura, comercialització i gastronomia de tonyinaroja de l'Atlàntic i el Mediterrani, este concurs busca trobar els millors representants de la gastronomia nipona a l'Estat Espanyol. 

La prova final de la segona edició d'este campionat tindrà lloc el pròxim 19 de juny al Complex Duques de Pastrana, a Madrid. En ella, els finalistes competiran i elaboraran les seues propostes davant un jurat d'excepció presidit per Hideki Matsuhisa (Koy Shunka, Barcelona) i integrat per destacats cuiners experts en la disciplina gastronòmica del sushi: Yoshikazu Yanome (Kaido, València), Ricardo Sanz (Kabuki, Madrid), Hugo Muñoz, del restaurant Ugo Chan, David Arauz, del restaurant Zuara, Fabiola Lairet (Robata i Monster Sushi, Barcelona) i Víctor Planas (Kensei, Tenerife).

El xef VladVartolomei del RestaurantMCSushi de Deltebre es troba entre els vuit classificats que opten a ser el millorcuiner de sushid'Espanya.

Esta xef d'origen romanès va començar la seua carrera culinària l'any 2009 al restaurant Tanuki de Badajoz, fins al 2014. D'allà passaria al restaurant You me SuShi, ubicat  Londres, fins al 2016. La seua tornada a Catalunya el portaria al restaurantSukomi de Tortosa, sense canviar de comarca es va incorporar a l'equip de Greenway, i d'allà passaria al restaurant on treballa actualment, McSushi a Deltebre.

Doscategories

La final d'ITAMAE Balfegó constarà de dos categories: Destresa de sashimi i Nigiri i Creació de makis. Respecte a la primera d'elles, per a la qual els participants disposaran de 20 minuts. Es valorarà la rapidesa i perfecció en l'acabat de la preparació d'un sashimi tradicional deguda roja i una trilogia de nigiris per a cadascun dels membres del jurat que valorarà talls de la nua perfectes i iguals. Igualment, puntuarà la tècnica de tall i elaboració, l' arròs i altres elements que componguin el nigiri, així com la seva presentació final, neteja del peix, de la zona de treball i dels ganivets en finalitzar.

Per a esta prova es farà servir Akami, Chutoro i Toro de Atún Rojo Balfegó, havent de presentar cada concursant dos peces basades en cadascun d'ells i amb ingredients secundaris al seu gust.

Pel que fa a la segona categoria (Creació de Makis), els participants que disposaran de 20 minuts per elaborar tres makis de lliure elecció per a cada membre del jurat que valorarà l'equilibri de les propostes i la tècnica utilitzada. La prova exigeix receptes elaborades amb impecable presentació i s'avaluarà també la neteja del peix i altres ingredients que componguin el menú presentat. Igual que en la prova anterior, també servirà per puntuar l'arròs i la neteja de la zona de treball i dels ganivets en finalitzar. Per a aquesta segona prova els participants podran utilitzar tots els talls i parts de laguda roja, més altres ingredients secundaris al seu gust.

Premis

El primer classificat guanyarà un viatge al Japó per a dos persones, inclosos vols i allotjament i 3.000 euros en metàl·lic per gaudir de la gastronomia al país nipó. A això s'uneix, viure una "Balfegó Experience", guardó que rebran també el segon i tercer classificat, respectivament, consistent en un Tuna Tour i menjar a Tunateca.