Naix Vinyet Brull i Reyes, el primer part a l'Hospital Comarcal d'Amposta després de la pandèmia

És el primer naixement d'ençà que l'Hospital Comarcal d'Amposta ha recuperat el servei de parts este 2023

La Vinyet amb els seus pares, un matrimoni de Camarles a l'Hospital Comarcal d'Amposta
La Vinyet amb els seus pares, un matrimoni de Camarles a l'Hospital Comarcal d'Amposta | Cedida
Aguaita.cat
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:07h
Naix VinyetBrulliReyes, la primers xiqueta d'ençà que l'HospitalComarcald'Amposta ha recuperat el serveideparts este 2023.

És el primernaixement a l'hospital comarcal d'Amposta desd'abansdelapandèmia

La criatura ha pesat 3,120,kg i ha nascut, per part natural, a les 12.54 hores de la matinada. És la primerafilla d'un matrimonide Camarles

La reordenació de l’atenció sanitària realitzada pel departament de Salut per gestionar la pandèmia del coronavirus al març del 2020 va paralitzar el servei de parts de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que va ser traslladat a la Clínica Terres de l’Ebre. Ara, l’Hospital Comarcal d’Amposta. Este 2023 el  servei ja esta preparat, amb totes les garanties per  fer possible que aquelles famílies que vulguen que els fills i filles puguen néixer a Amposta ho facin

"Els bons resultats econòmics que hem tingut a l’Hospital aquest últim any ens han permès poder posar sobre la taula la recuperació d’este servei i anar més enllà creant una unitat de ginecologia i obstetrícia enfocada en la humanització de l’atenció, tant a la dona com al nadó", assenyala l’alcalde i president del Conselld’Administració, AdamTomàs, tot afegint que, a més, es cobrirà amb servei de 24 hores per a possibles eventualitats.

D’altra banda, l’alcalde també explica que s’ha arribat un acord amb l’Institut Mèdic d’Amposta per a la Dona (IMAD) per a traslladar els parts que atenen de manera privada de pacients d’Amposta a l’Hospital. "A més a més, també realitzaran les intervencions de cirurgia ginecològica a l’Hospital Comarcal d’Amposta", diu Tomàs.

Però la recuperació del servei de parts de l’Hospital Comarcal vol anar un pas més enllà. "No es tracta només d’atendre parts", assenyala Tomàs, "es tracta d’humanitzar l’atenció i donar serveis complementaris tant a la dona com al nadó".

Este projecte donarà cabuda a totes les necessitats de la dona, garantint la seguretat mèdica i assistencial així com també un acompanyament profund a tot el que comporta aquest procés de canvi a nivell psicològic i emocional. "Avui en dia sabem, en base a l’evidència científica i la psicologia perinatal de la importància de cuidar aquest més enllà de la ciència", afirma Tomàs.

Així, l’Hospital s’alinearà amb el projecte Vincles, el programa de criança dirigit a famílies amb infants i a embarassades del Servei d’Intervenció Socioeducatiu 03 (SIS03) i la Biblioteca Sebastià J. Arbó, de l’Ajuntament d’Amposta.

Per fer-ho possible l’HCA vol introduir figures professionals servei de la dona acompanyant-la i sostenint-la en totes les necessitats: emocionals, psicològiques les incerteses, les pors, les expectatives… A través de la creació d’espais grupals i de suport individualitzat des del minut 1 de l’embaràs, el naixement i durant el postpart. "El treball interdisciplinari serà clau per generar sinergies entre els professionals assistencials i la resta de professionals", diuen des de l’Hospital. Així, l’Hospital disposarà de professionals que facin, entre d’altres, servei d’assessorament en alletament, assessorament d’hàbits saludables per a embarassades, amb la promoció de l’exercici físic o classes de ioga per a embarassades, entre d’altres.

D’altra banda, l’Hospital també adaptarà un espai específic per a les embarassades i els nounats, per donar més caliu a la seua estada a l’Hospital i "s’humanitzaran al màxim els parts, amb aspectes com el pell amb pell o que la parella estiga present en el moment d’una cesària", afegeix l’alcalde.