1 de 10

La Ràpita instal·la plaques fotovoltaiques al Maset Espai Jove

Serà la primera a la Ràpita que servirà per generar autoconsum compartit, és a dir, es compartirà l’energia produïda al Maset Espai Jove per diferents equipaments municipals: Ajuntament, piscina municipal i Església Nova.

Espai Jove Lo Maset de la Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
per Aguaita.cat, La Ràpita | 7 de juny de 2023 a les 12:45 |
La Junta de Govern en funcions de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat el subministrament i la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Maset Espai Jove. Esta instal·lació de 38’68 kWp, serà la primera a la Ràpita que servirà per generar autoconsum compartit, és a dir, es compartirà l’energia produïda al Maset Espai Jove per diferents equipaments municipals: Ajuntament, piscina municipal i Església Nova.

La instal·lació de la planta fotovoltaica i l’autoconsum compartit suposarà menys despesa per al consistori. A més a més, es reduiran les emissions de diòxid de carboni, donat que no en genera, així com tampoc genera gasos d’efecte hivernacle perquè es tracta d’energia neta.


El regidor de Medi Ambient en funcions, Oriol Clos, assegura que “estem parlant d’una actuació molt important perquè no només es durà a terme una instal·lació de plaques solars, sinó que es va un pas més enllà i, amb l’excedent de l’energia produïda, es farà autoconsum compartit per primera vegada”. Clos afegeix que “es tracta d’un nou model energètic i unes noves actuacions per transformar la Ràpita en matèria de sostenibilitat i fer-la més resilient davant l’emergència climàtica”.

En la mateixa línia, la planta fotovoltaica del pavelló poliesportiu també passarà a generar autoconsum compartit i, per tant, es compartirà l’energia produïda amb la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, l’Escola Carles III, la nau de la brigada municipal i l’Estadi Municipal de la Devesa.

 

Participació