1 de 10

La CUP apel·la ERC a formar un govern d'esquerres a Tortosa i es compromet a donar-li suport extern

Els anticapitalistes oferixen "estabilitat constructiva" per evitar que Roigé repetisca quatre anys més a l'alcaldia

Sergi Arnau regidor de la CUP Tortosa durant la campanya electoral. | Cedida
per Redacció, Tortosa | 6 de juny de 2023 a les 20:13 |
La CUP ha apel·lat ERC i el seu cap de llista a Tortosa, Xavier Faura, a tancar un govern alternatiu d'esquerres amb la candidatura de Movem i el PSC per evitar que Meritxell Roigé repetisca quatre anys més a l'alcaldia. La suma d'esta última coalició, dels republicans i els anticapitalistes permetria desbancar Junts per Tortosa, la força més votada amb deu regidors -a només un de la majoria absoluta-. "Ens preocupa que malgrat la possibilitat que es puga generar este canvi, ERC es plantege la possibilitat de governar amb Meritxell Roigé", ha declarat el cap de llista i regidor cupaire, Sergi Arnau. Els anticapitalistes es comprometen a donar "estabilitat" externa a un pacte d'esquerres sense voluntat de formar part del govern.

"L'aritmètica fa possible el canvi de govern. Mantenim el nostre compromís", ha assegurat Arnau. El candidat cupaire ha interpel·lat específicament el cap de llista d'ERC, Xavier Faura, tot recordant-li que el seu discurs d'una ciutat "més amable i cohesionada posant les persones al centre" es trobaria en la "línia contrària" de la defensada per Roigé i Junts. "En context de crisi econòmica, social i climàtica necessitem canvis estructurals a la ciutat i esperem que ERC no siga obstacle per al canvi de govern", ha reblat.


Els anticapitalistes, que asseguren no haver estat encara convocats a cap reunió per negociar possibles acords, han reiterat que ja van transmetre tant a Movem i PSC -amb set regidors- com a ERC -amb tres- que donarien suport a un acord entre les dos formacions. Un suport a la investidura, ha precisat Arnau, que no quedaria condicionat a una possible negociació "sinó a la voluntat política de canvi de govern". "En fases posteriors entraríem a valorar aspectes que es materialitzen en el nou govern. No negociem càrrecs", ha clarificat.

En este sentit, la CUP, que malgrat tot se situa ideològicament lluny de les formacions que haurien d'impulsar el pacte d'esquerres, s'ha compromès a oferir "estabilitat constructiva" per apuntalar este possible govern. Ho farien, assegura Arnau, sense cap interès d'entrar-ne a formar part perquè, interpreten, amb un regidor no disposen de la força suficient per incidir hegemònicament en l'acció política. "Podria ser més fàcil, fins i tot, la governança donant suport des de fora", ha tancat Arnau.

 

Participació