Xavier Faura: «Tant Jordan com Roigé són dos cares de la mateixa moneda»

El candidat republicà remarca que si algú vol formar un govern estable a Tortosa s’haurà d’adaptar a les línies bàsiques de les seues propostes electorals

Faura ha fet balanç a la campanya electoral.
Faura ha fet balanç a la campanya electoral. | Cedida
Redacció
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:48h
El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Tortosa, Xavier Faura, ha fet una valoració molt positiva de la campanya electoral:  “Hem pogut explicar el nostre programa, la gent l’ha pogut entendre i saber que votar Esquerra Republicana és fer una Tortosa més cohesionada, més amable, que vol ser la veritable capital de les Terres de l’Ebre i que posa a les persones al centre de les seves decisions”, ha afirmat.

En este sentit, ha destacat que “la nostra Tortosa és la Tortosa de tots, no és la Tortosa tortosina excloent; nosaltres governarem per a tothom, per als qui ens voten i per als qui”. 

L’alcaldable ha contraposat la “campanya en positiu” que ha fet Esquerra Republicana, centrada a explicar el seu projecte de ciutat, amb la que han fet Roigé i Jordan, els quals, segons afirma, “s’han passat tota la campanya tirant-se els plats pel cap i barallant-se per la cadira, només parlant de qui seria alcalde”.  A la vegada, ha assegurat que, “tant Jordà com Roigé són dos cares de la mateixa moneda, ells són una opció i nosaltres, Esquerra Republicana, som l’altra opció. De fet, fins fa uns pocs mesos part de les regidores que van a la llista de Jordan formaven part del govern de Roigé”.

És per això que Xavier Faura ha reivindicat que “el veritable canvi el representa Esquerra Republicana, i si algú vol formar un govern estable a Tortosa s’haurà d’adaptar a les línies bàsiques de les nostres propostes electorals”.

Transformació de la plaça Francesc Macià

Entre les últimes propostes que ha posat de relleu el republicà en estos últims dies de campanya hi ha la d’actuar a la plaça Francesc Macià, a Ferreries. “Un dels eixos principals del nostre programa de govern és convertir Tortosa en una ciutat més amable i, en este sentit, transformarem la plaça Francesc Macià, una plaça dura sense pràcticament vegetació ni mobiliari urbà”, ha explicat el candidat.

Concretament, Esquerra Tortosa proposa plantar més arbres i generar espais d’ombra a la plaça Francesc Macià. “Quan tots els indicadors apunten que les temperatures seran cada vegada més extremes, hem d’anticipar-nos amb solucions urbanístiques que permeten refrescar els nostres barris” ha dit Faura, que hi ha afegit: “El model de plaça dura implantat en diferents espais del municipi és un invent del govern de Junts per estalviar-se costos de manteniment.”

El programa de govern republicà incorpora també al barri de Ferreries la transformació de la rambla Catalunya, una actuació que es durà a terme de manera consensuada amb el veïnat, i la connexió del camí de sirga amb la Via Verda de la Val de Zafán, mitjançant l’habilitació d’una passarel·la fluvial entre el parc Lluís Companys i l’antic pont del ferrocarril. “Obrirem Ferreries al riu i enfortirem els lligams entre este barri i Jesús”, ha assenyalat l’alcaldable republicà.

Cultura, memòria històrica i català

Així mateix, com a últims ímputs de la campanya, el candidat republicà ha presentat un seguit de propostes i compromisos en l’àmbit cultural que se centren en tres grans línies: recuperar la memòria històrica, garantir l’accés del jovent a la cultura, fer del català la llengua vehicular de l’activitat cultural de la ciutat.

Pel que respecta a la recuperació de la memòria històrica, Faura ha proposat habilitar algun espai del Museu de Tortosa per fer-hi una exposició permanent sobre la memòria democràtica local, i també impulsar a les escoles i instituts, xerrades i formació al respecte, col·laborant amb les entitats memorialistes.

Per garantir l’accés del jovent a la cultura vol crear un carnet cultural per als joves que implicarà descomptes significatius o bé la gratuïtat a les activitats. A més, donaran la benvinguda a la majoria d’edat amb un bo de 100€, per destinar-los a les activitats i esdeveniments culturals que es duguin a terme al municipi, a tots aquells que compleixin 18 anys.

L’altre objectiu de Xavier Faura és fer del català la llengua vehicular de l’activitat cultural de la ciutat, i això vol dir prioritzar la programació d’espectacles, concerts i activitats culturals i lúdiques en la nostra llengua, especialment els adreçats als xiquets i xiquetes. “Volem potenciar i promocionar la cultura en català, més del que ja es fa, per aconseguir que la situació de la nostra llengua siga forta”. 

Les propostes republicanes també incorporen incrementar el suport econòmic a les entitats culturals, reformar el Teatre Auditori Felip Pedrell perquè continue sent un espai de referència, crear un espai per fer-hi audicions musicals, fomentar la creació artística local, i enfortir les programacions en l’àmbit de les arts plàstiques, escèniques i musicals.