El temps d'este divendres: risc de pluja a les Terres de l'Ebre a partir de mig matí

Risc de precipitacions a les Terres de l'Ebre
Risc de precipitacions a les Terres de l'Ebre | Joel Durà (@joelduraports)
Aguaita.cat
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:04h
Segons la previsió del Meteocat, els xàfecs poden fer estralls al terç sud del país per acumulació, on poden caure més de 100 mil·límetres en 24 hores
Este dijous ens hem llevat amb una nuvolositat molt abundant a l'extrem nord-est del país on ja des de primera hora ha deixat precipitació. A Barcelona també hi ha hagut llamps a primera hora. De fet, les imatges del radar ja ens ensenyaven pluges des de la matinada. Durant el matí, però, s'han anat restringint a punts del litoral i el prelitoral. Malgrat això, a partir de mig matí els ruixats han anat fent acte de presència a molts punts de Catalunya de forma dispersa.

Les clarianes han estat presents en punts contats i la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) és que els xàfecs continuen sent els protagonistes en les pròximes hores. Poden arribar a qualsevol indret i és possible que ho facin acompanyats de tempesta, calamarsa o pedra. A més a més, el Meteocat ha demanat tenir molta precaució, ja que seran d'intensitat forta. Això sí, al final del dia es restringiran al terç sud, on encara seran rellevants.
 

Alerta per tempestes perilloses al terç sud

De cara a divendres, començarem amb una jornada de cel amb pocs núvols en el conjunt del país, amb l'excepció del terç sud, on es mantindran encara els xàfecs fins a mig matí. La temperatura també serà una mica més baixa que aquest dimecres. De cara a la tarda, les nuvolades faran acte de presència a punts de muntanya, on podran deixar el cel molt ennuvolat, però seran més abundants a punts del Pirineu i Prepirineu, on deixaran xàfecs d'intensitat feble i moderada.