Un ebrenc serà jutjat dilluns per les protestes contra la sentència del Procés

El veí de Masdenverge Roger Albiol s'enfronta a una petició de pena de 4 anys de presó demanada per la Fiscalia

Cartell de crida per donar suport al jove de Masdenverge que serà jutjat dilluns.
Cartell de crida per donar suport al jove de Masdenverge que serà jutjat dilluns.
Redacció
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:08h
Un veí de Masdenverge, Roger Albiol, serà jutjat el proper dilluns 29 de maig a l’Audiència Provincial de Barcelona acusat de desordres públics pels fets que van passar a la capital catalana el 16 d’octubre del 2019, un delicte pel qual la Fiscalia li demana 4 anys de presó. El Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre i Alerta Solidària han emès este dimecres un comunicat per recordar els fets i posar de relleu que “la repressió no s’ha aturat i que en Roger  n’és una víctima”.

“Aquells eren dies de resposta i ràbia per la injusta sentència als denominats “líders del Procés”, i el carrer mostrava la indignació de tot un poble que veia com l’Estat ensenyava la seua cara més rància i antidemocràtica empresonant aquells que havien comés el delicte de posar les urnes”, recorden el Grup de Suport contra la Repressió i Alerta Solidària.

En Roger va manifestar-se, com milers de persones, aquell 16 d'octubre, quan segons la fiscalia, 10.000 persones es van concentrar al centre de Barcelona. El jove masdenvergenc va ser detingut, juntament amb tres persones més. Ara s’enfronta al delicte de desordres públics “sense cap acusació per trencar res, per llençar res, ni ferir a ningú”. La fiscalia però li demana 4 anys de presó per alterar l’ordre “quan ell era només un, d’entre 10.000, que ocupaven els carrers del centre de Barcelona”, exposa el comunicat.

El Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre i Alerta Solidària assegura però que gràcies a l’organització popular, l’acusat no està sol. “Amb ell, i amb la seva família, serem a Barcelona el dia del judici i totes les vegades que facin falta”, afegixen.

Des de Masdenverge sortirà un autobús per traslladar a les portes del Palau de Justícia les persones que vulguen fer suport al jove masdenvergenc, que porta quatre anys pendent de saber com la justícia valorarà el seu cas.