Faura: «Tortosa necessita més comerç, més activitat industrial, més turisme»

Proposa implantar un Pla de Mobilitat per accedir més fàcilment als comerços, recuperar carrers comercials, doblar el sól industrial disponible i obrir Tortosa al riu

L'equip de Xavier Faura enfront de la Cambra del Comerç de Tortosa
L'equip de Xavier Faura enfront de la Cambra del Comerç de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
23 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:38h
El candidat republicà a l’alcaldia de Tortosa, Xavier Faura, ha presentat els quatre pilars del seu programa per la promoció i dinamització econòmica de la ciutat i els pobles. Aquest són: més comerç, més activitat industrial, més turisme  i una aposta per la transició energètica. 

Davant el buidatge del comerç del centre de la ciutat que ha fet el govern de Junts i PSC,  amb una dinàmica negativa i d’estrangulament per les diferents actuacions urbanístiques que dificulten el seu accés, Faura proposa impulsar-lo de nou i revertir la situació. 

“El primer que farem des del govern és un Pla de Mobilitat que faci més fàcil arribar als nostres comerços. Ampliarem les voreres de l’Avinguda Generalitat, ajudarem a reformar les parades del Mercat Municipal a aquells que ho vulguin i oferirem avantatges fiscals als productors que venguin productes Km 0, ecològics i Reserva de la Biosfera, a més de dinamitzar els carrers de Ferreries que tradicionalment han estat comercials com la Plaça 1 d’Octubre, del Parc del Carrer Colon i del Parc de la Llar de Sant Vicenç”. Ha dit. 

També impulsarà ajudes als joves comerciants i emprenedors, i es canviarà la normativa per afavorir el comerç al nucli antic de la ciutat, com el carrer Sant Blai. 

Pel que respecta a la indústria l’alcaldable ha afirmat que una de les prioritats és l’ampliació de sòl industrial, amb la qual ja s’està treballant des de la Generalitat, fet que permetrà el creixement i implantació de noves activitats  econòmiques, a més d’ubicar  l’estació de mercaderies i l’estació intermodal, així com el tercer carril de l’autopista per afavorir la connectivitat. 

També es  treballarà amb la Generalitat per establir un model de formació professional que es pugui vincular a les demandes laborals de les indústries locals i els sectors econòmics emergents, i es desplegarà un Pla de manteniment dels polígons industrial Baix Ebre i Catalunya Sud. 

Xavier Faura també fa una aposta per potenciar el turisme i això  passa “per obrir Tortosa al riu, el nostre projecte estrella, perquè creiem que ens cohesionarà com a ciutat, facilitarà la intercomunicació entre la vida verda i el centre de Tortosa, i ens farà més atractius turísticament”. A més Faura defensat rehabilitar l’antic Balneari d’En Porcar, fer una aposta decidida pel Call Jueu, restaurar i promocionar les muralles, augmentar el manteniment i neteja dels Jardins del Príncep, i fer de Tortosa una destinació de turisme esportiu. 

Pel que respecta a l’àmbit de la transició energètica Faura s’ha compromès a instal·lar cobertes fotovoltaiques sobre els equipaments públics municipals, per aprofitar l’autconsum, a la vegada que millorarà les ordenances fiscals per incentivar als particulars la instal·lació d’energies renovables.  A més de potenciar la regeneració i reutilització de les aigües residuals per a usos agrícoles i industrials; i evitar als espais verds urbans incrementar el ciment aplicant criteris bioclimàtics i plantar arbrat autòcton.