1 de 10

Els alcaldables republicans reivindiquen millor transport públic, viari i ferroviari per l'interior del Montsià

Reunió entre els candidats d'Esquerra a Masdenverge, Freginals, Santa Bàrbara, Godall, Ulldecona, Mas de Barberans i la Sénia i el conseller de Territori, Juli Fernández

Els candidats davant l'estació d'Ulldecona. | Cedida
per Redacció, Ulldecona | 15 de maig de 2023 a les 16:42 |
Els candidats republicans a les alcaldies de Masdenverge, Freginals, Santa Bàrbara, Godall, Ulldecona, Mas de Barberans i la Sénia, van mantenir una trobada amb el conseller de Territori, Juli Fernández, a Ulldecona, per parlar sobre els reptes de mobilitat i millora de la comunicació dels pobles de l'interior de la comarca del Montsià. 

Tot seguit, al davant de l'estació de tren d'Ulldecona, l'alcaldable de la Sénia, Victòria Almuni, va destacar les coincidències, necessitats i potencialitats d'estos pobles i com els candidats republicans estan treballant coordinadament per quatre objectius: "La necessitat de millorar el transport públic com a eix central de la mobilitat i comunicacions dels nostres pobles, que la R-16 acabe el seu trajecte a UIldecona i no haver d'anar a Vinaròs o a l'Aldea a agafar el tren; la millora de la carretera TV3311 entre la Sénia i Santa Bàrbara, i per últim, que l'AP-7 tinga una sortida al Montsià, a Masdenverge", ha apuntat Almuni. 


Juli Fernández, conseller de Territori, va explicar que amb la trobada havien tingut l'oportunitat de dibuixar projectes i horitzons en l'àmbit de la mobilitat. "Hem de ser capaços de construir solucions que s'adapten a la realitat d'estos municipis, que és diferent de la del litoral, a la de les zones més urbanes i fins i tot, de dins la mateixa comarca. I esta és la feina que fem tots nosaltres quan tenim la capacitat de poder exercir la responsabilitat". 

En este sentit, el conseller va posar com a exemple "d'aquells que no exercixen la responsabilitat quan els hi pertoca", el funcionament de la xarxa ferroviària de rodalies i regionals. "La gent que els intenta agafar cada dia ho sap, com es veu amb l'estat d'utilització de l'estació de tren d'Ulldecona. Per tant, el nostre compromís és treballar per tenir el màxim de solucions, també ferroviàries, i també a través de la R-16, a les Terres de l'Ebre i al Montsià". Va afegir. 


Alfred Paredes, candidat d'Esquerra Republicana a Ulldecona, va denunciar  la infrautilització de l'estació de tren, la qual està gairebé sempre tancada, i va expressar el compromís en continuar treballant tots els candidats republicans per revertir la situació i que es puga millorar la comunicació de l'interior del Montsià.

 

Participació