Lo Pati, millor espai d’art segons l’Associació Catalana de Crítica d’Art

El centre d'Amposta ha rebut este reconeixement en un acte celebrat al MACBA - Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Lo Pati, Centre de Cultura Contemporània de les Terres de l'Ebre
Lo Pati, Centre de Cultura Contemporània de les Terres de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
31 de març del 2023
Actualitzat a la 13:49h
LoPati-Centred’ArtdelesTerresdel’Ebre ha estat reconegut com a millorespaid’art en la 39aedició dels PremisACCA, el certamen amb el qual l’Associació Catalana de Crítica d’Art - ACCA reconeix el més destacat que s’ha produït l’any anterior en el camp de les arts visuals a Catalunya. La cerimònia d’entrega dels guardons es va celebrar a l’auditoriMeier del MACBA - Museud’ArtContemporanideBarcelona. "Dirigir Lo Pati és un projecte que m’apassiona, però com podeu imaginar, no sempre és una tasca fàcil. Per això aquest és un premi reconfortant. Que una associació de caràcter professional com l’ACCA reconegui la nostra feina posa en relleu que fora dels focus urbans és possible oferir una programació artística de qualitat i, a més, ens recorda que l’eforç paga la pena. És una injecció d’energia per continuar treballant", va explicar AidaBoixdirectoradelCentred’Art de les Terres de l’Ebre, en el moment de recollir el guardó. 

El jurat dels premis ha valorat el paperclau de Lo Pati com a eixvertebrador de l’artcontemporani a les Terresdel’Ebre, amb la deslocalització de projectes més enllà de la seua seu física a Amposta i amb la promoció de residènciesartístiques a la pedania de Balada, en ple Deltadel’Ebre. Lo Pati ha rebut el Premi ACCA als Espais, al qual també optaven quatre projectes més: la galeria d’art contemporani Bombon Projects (Barcelona), l’espai artístic multidisciplinari Cordoba (Barcelona), l’espai de trobada d’artistes Half House (Barcelona) i la cooperativa sense ànim de lucre Cultural Rizoma (Celrà), centrada en la investigació, la producció, la mediació i la difusió de la cultura i la creació contemporània. Als premis hi han participat trenta candidatures, repartides en sis categories: crítica d’art, recerca, comissariat d’art contemporani, comissariat de caràcter històric, projecte i iniciatives artístiques i espais. La llista de candidatures finalistes s’ha realitzat amb el suport d’una comissió delegada formada en aquesta ocasió per Rafel G. Bianchi, Eudald Camps, Sol Enjuanes, Carolina Jiménez i Conxita Oliver, mentre que la tria dels guanyadors s’ha dut a terme mitjançant l’assemblea de socis de l’ACCA.
 

Aida Boix directora de Lo Pati recull el reconeixement al MACBA Foto: Ajuntament d'Amposta


L’Associació Catalana de Crítics d’Art - ACCA agrupa professionals actius en els àmbits de la crítica, la difusió i l’estudi del fet artístic, el comissariat d’exposicions, la museologia, la docència i l’escriptura de l’art. L’entitat actua com a associació de caràcter professional i al mateix temps aspira a tenir una presència activa en la vida artística i cultural, generant debat i opinió i exercint d’interlocutora amb institucions i entitats. L’Associació va ser fundada l’any 1978 a Barcelona. L’ACCA és la secció catalana de l’Associació Internacional de Crítics d’Art - AICA, ONG integrada per 4200 membres i més de 60 seccions arreu del món. Els Premis es concedixen anualment des del 1982.