Garcia mostra el dolor pel crim de la jove veïna i exigix que siga l'últim feminicidi

La consellera Verge participa en el minut de silenci on han assistit prop de 400 persones d'arreu de la comarca

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, l'alcaldessa de Garcia, Blanca López i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, i altres autoritats locals han participat en la concentració per la jove assassinada
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, l'alcaldessa de Garcia, Blanca López i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, i altres autoritats locals han participat en la concentració per la jove assassinada | Anna Ferràs
Aguaita
25 de març del 2023
Actualitzat a les 11:25h
Un silenci colpidor s'ha desplomat sobre la plaça major de Garcia tot i que prop de 400persones s'hi ha concentrat per recordar la joveveïna de 25anys que ha estat assassinada. Després del minut de silenci oficial, l'alcaldessaBlancaLópez i alguns amics de la noia han demanat que la mort violenta de la jove siga "l'últim feminicidi" a lamentar. "Garcia està de dol, però tot i la ràbia, la tristesa i la por, ens refarem i lluitarem per la llibertat, els drets i la vida de les dones", ha reivindicat. A l'acte hi ha participat la consellerad'IgualtatFeminismes, TàniaVerge, qui ha exigit la implicació "de tots i totes" per acabar amb "el patriarcat", "l'única manera d'acabar amb les violències masclistes", ha dit.

Una multitudinària concentració ha servit per recordar la jove veïna que ha mort violentament presumptament a mans d'un noi amb qui tenia alguna relació d'amistat i que està detingut des d'este dijous i ha passat a disposició judicial. Tot i que es descarta la violència de gènere, la consellera Tània Verge ha assegurat que es tracta d'un feminicidi, un cas més de violència masclista que suma la tercera víctima enguany a Catalunya. "És inadmissible", ha dit, les 116 dones assassinades per violència masclista en l'última dècada.
 
L'alcaldessa de Garcia, Blanca López, ha reconegut que este assassinat ha estat "un cop dur que ha alterat la vida d'un poble tranquil". López ha traslladat "la consternació i el dolor" que sent i comparteix tot el poble i tota la comarca de la Ribera d'Ebre, "on es coneix tothom". La "inesperada mort violenta d'aquesta veïna" ha estat qualificada per l'alcaldessa de "crim covard". "Condemnem i rebutgem qualsevol acte violent que ens nega el dret a viure en plena llibertat", ha afegit.
 
López i la consellera Verge han abraçat a les amistats de la noia assassinada un cop ha acabat l'acte a la plaça Catalunya del poble i han traslladat tot l'escalf i el condol a la família, que no hi ha assistit, però que ha transmès l'agraïment als assistents a través de l'alcaldessa. La batlle de Garcia ha demanat als mitjans de comunicació que "no afegeixin més dolor en aquests moments tan cruels" i que "no s'interfereixi en les investigacions policials i judicials", que continuen obertes.