1 de 10
LABORAL

Inspecció de Treball sanciona Ryanair per haver contractat irregularment setze treballadors a l'aeroport de Reus

La companyia podria arribar a pagar una multa de 160.000 euros

Ryanair s'exposa a pagar una multa de 160.000 euros | ACN
per Reusdigital.cat, Reus | 24 de març de 2023 a les 14:20 |
Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS) ha sancionat Ryanair per contractar irregularment 16 treballadors durant l'estiu del 2022 a l'Aeroport de Reus, segons ha notificat CCOO. Denuncien que la companyia va efectuar contractes eventuals "per circumstàncies de la producció" enlloc de fixos discontinus i que ho va fer "dies després" de l'entrada en vigor de la nova reforma laboral.

Asseguren que si s'aplica la sanció en el seu grau màxim, la companyia podria arribar a pagar 160.000 euros. A més, alerten que la situació podria repetir-se aquest estiu, ja que Ryanair preveu contractar onze treballadors en la mateixa condició d'eventuals. CCOO va denunciar les irregularitats dels contractes fa uns mesos i ITSS els ha notificat la resolució aquest dimecres. Malgrat que entenen que l'Aeroport de Reus "està condicionat a la temporada d'estiu", exigeixen a l'empresa que els contractes esdevinguin fixos discontinus i no eventuals per circumstàncies de la producció, tal com ha detallat a l'ACN el delegat de CCOO a Ryanair Reus, Paco Cebrián.


"Abans de la reforma laboral hi havia un abús desmesurat de la contractació eventual" durant els mesos d'estiu, ja que la llei ho permetia, ha lamentat Cebrián, qui alerta que la situació podria repetir-se enguany. Assegura que este dijous, hores després de la resolució per part d'Inspecció de Treball, l'empresa els ha notificat que preveuen nous contractes eventuals durant l'estiu del 2023.

Malgrat tot, des de CCOO aplaudeix la resolució anunciada per ITSS, ja que consideren que "certifica que la reforma laboral servix per combatre les irregularitats del mercat de treball per part de les empreses i aconseguix revertir estes situacions amb el suport de les organitzacions sindicals". A més, han anunciat que "sospesaran accions futures per aquells treballadors i treballadores que hagin vist vulnerats els seus drets d'estabilitat en l'ocupació".

 

Participació