L'Ajuntament d'Alcanar implanta 4 espais d'esbarjo canins amb la col·laboració d'aGOSaGATs

S'implementaran quatre parcs canins i espais d'esbarjo, que s'ubicaran a la Serreta i a la part baixa d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja

Redacció
23 de març del 2023
Actualitzat a les 16:54h
El parc caní de la Serreta està pràcticament acabat.
El parc caní de la Serreta està pràcticament acabat. | Cedida
L'Ajuntament d'Alcanar ha impulsat un projecte de creació de diferents espais d'esbarjo de gossos que es desenvoluparà en quatre fases, amb el qual  el consistori vol dotar el municipi de recintes dedicats exclusivament a les mascotes canines. En total s'implementaran quatre parcs canins i espais d'esbarjo, que s'ubicaran a la Serreta i a la part baixa d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja

De fet, el parc caní de la Serreta està pràcticament finalitzat. Joan Roig, alcalde d’Alcanar, es mostra satisfet perquè "prompte serà una realitat, gràcies al treball conjunt entre l'Ajuntament i aGOSaGATs, donant compliment a una demanda important de la ciutadania sobre la creació d'espais al poble on poder passejar els seus gossos deslligats. Esperem que tothom ho gaudisca, amb responsabilitat i civisme".

Per la seua banda, Mercè Fischer, regidora de Benestar Animal, explica que "les obres del parc caní de la Serreta es troben en la fase final. Ja s'han adequat els terrenys, tot respectant l'entorn natural, i s'està recondicionant l'espai d'aproximadament 1.000 metres quadrats".

El parc caní de la Serreta també comptarà amb una font per a que els canins puguen veure, bancs per a les persones acompanyants, així com papereres. A més, s'ha delimitat l'espai amb una tanca i una doble porta d'accés per tal de garantir que no es puguen escapar els animals.

Per la seua banda, des de l'entitat aGOSaGATs, detallen que "un parc caní, a diferència d’un pipican, és un espai salubre destinat no només a l’esbarjo, sinó també a la socialització dels gossos. Un dels motius de l’abandó és degut a problemes comportamentals, per això tenir un lloc on els gossos puguen interactuar amb altres animals de la seua espècie i amb un entorn de camp com és la Serreta els aporta molts beneficis i els ajuda a ser més equilibrats".

En este sentit, les persones propietàries dels gossos hauran de complir unes determinades normes per a la bona i segura convivència d'animals i persones, que es donaran conéixer abans de la posada en marxa del parc.