La Policia Local d’Amposta adquirix un radar per controlar la velocitat

Durant unes setmanes es farà una campanya informativa i preventiva en què la Policia Local informarà als conductors que hagen infringit el límit de seguretat i el cost que comportaria la infracció

Un agent de la Policia Local amb el nou radar.
Un agent de la Policia Local amb el nou radar. | Cedida
Redacció
21 de març del 2023
Actualitzat a les 17:46h
L’Ajuntament d’Amposta ha adquirit un radar mòbil per portar a terme controls de velocitat al seu terme municipal. Fins ara, la Policia Local d’Amposta, per realitzar els controls de velocitat, utilitzava un aparell cedit pel Servei Català de Trànsit que era compartit amb les altres policies locals del territori.

Des d’esta mateixa setmana, el radar s’ha instal·lat a diferents punts de la ciutat per fer una campanya informativa als conductors. Només se’ls informarà de la infracció d’excés de velocitat i la multa que suposaria. Després d’esta primera fase, la Policia Local multarà ja els conductors que infringixen el límit de velocitat que, recordem, és de 30km/h. a tot el casc urbà. 

La velocitat, juntament amb el consum de drogues i alcohol i les distraccions al volant, és una de les principals causes que influïxen directament en els accidents de trànsit i, específicament, l’excés de velocitat en el propi resultat dels accidents; a més velocitat, major gravetat en els danys i/o en les lesions de les víctimes.

L’any 2022, al casc urbà d’Amposta, hi va haver un total de 104 accidents de trànsit, dels quals 58 van ser amb resultat de lesions, sense produir-se cap víctima mortal.

La Policia Local d’Amposta ja disposa d’un radar pedagògic i amb esta nova adquisició disposaran d’un recurs propi que els permetrà fer més incidència en les infraccions de velocitat a les vies urbanes de la població.