1 de 10

L'òrgan de govern del Fons Nuclear es reunirà el mes vinent per concretar com es repartixen els recursos

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre escollirà els dos representants en el pròxim plenari

El conseller Torrent en la seua visita a Flix, este dilluns. | ACN (Anna Ferràs)
per Redacció, Flix | 20 de març de 2023 a les 20:26 |
L'òrgan de govern dels Fons de Transició Nuclear es reunirà a mitjan mes d'abril per primera vegada. La trobada ha de començar a concretar com repartir els recursos, com ha apuntat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, qui ha advertit que cal "aferrar i apuntalar" este finançament amb "projectes tractors" que generen oportunitats i riquesa. "No és una qüestió de rec per aspersió", ha defensat. "Cal generositat per part de totes les parts tot i els despropòsits", ha insistit. La modificació dels Fons Nuclears preveu que cada consell comarcal hi tinga dos representants i la presidenta de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, ha avançat que els designaran en pròxim ple i que han de "representar bé" la zona dels reactors nuclears.

Un cop aprovada la llei d'acompanyament als pressupostos i les modificacions de la llei del Fons de Transició Nuclear, el conseller Torrent ha avançat que l'òrgan de govern d'estos recursos es posarà a treballar a partir del mes d'abril, "una primera reunió" on es parlarà "com aterraran" els diners", per tribar "projectes tractors i fomentar i apuntalar projectes que generin llocs de treball, roques i oportunitats. "Malgrat els despropòsits que s'han plantejat al Parlament, hi ha uns recursos a disposició del territori i s'han de gestionar de la millor manera possible", ha dit el conseller.


L'alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha dit que "la pressa" per rebre estos diners "queda clara a Flix" i ha lamentat que el projecte de Gas Ibérica no s'hi puga acollir, de moment, per retard en l'arribada dels recursos que ha suposat la modificació parlamentària del repartiment i la governança dels Fons Nuclears. "Constatem que no els tenim en el temps i la forma per les modificacions al Parlament que responen a altres lògiques no que són les que necessita el territori", ha insistit Barbero.

 

Participació