1 de 10

L'Estat comunica a Compromís que descarta fer el tram de l'A7 que travessaria les Terres de l'Ebre

El govern espanyol argumenta que captaria poc trànsit, alliberada l'AP-7 de peatges, i tindia alt cost i notables impactes socials i ambientals

Vehicles circulant per l'A7, al seu pas per Tarragona. | Jonathan Oca
per Redacció, 16 de març de 2023 a les 18:47 |
El govern espanyol ha respost al senador de Compromís, Carles Mulet, que descarta construir el tram pendent de l'autovia A7 que travessa les Terres de l'Ebre, entre Vilanova d'Alcolea (País Valencià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Mulet havia reclamat l'obra, que s'havia de fer entre 2010 i 2019. L'Estat justifica que el tram de l'A7 de Castelló i l'Ebre "tindria un potencial de captació de trànsit reduït" amb l'AP-7 alliberada de peatges i que seria "una infraestructura molt costosa de construir i mantenir amb una demanda no elevada i una rendibilitat socioeconòmica reduïda". En la missiva també s'assenyalen "els notables impactes socials i ambientals" de l'A7 i es defensa que "l'alternativa més favorable és actuar sobre l'autopista AP-7", segons un informe previ.

Mulet lamenta que l'Estat "abandone el projecte de l'autovia A7 a les comarques de Castelló i les Terres de l'Ebre i ha defensat que al tram valencià només caldria ampliar l'actual CV10. "No poden ara exagerar un impacte insostenible per a rebutjar una infraestructura que fa dècades hauria d'estar en marxa", ha reivindicat el senador de Compromís.

 

Participació