L'Estat comunica a Compromís que descarta fer el tram de l'A7 que travessaria les Terres de l'Ebre

El govern espanyol argumenta que captaria poc trànsit, alliberada l'AP-7 de peatges, i tindia alt cost i notables impactes socials i ambientals

Vehicles circulant per l'A7, al seu pas per Tarragona.
Vehicles circulant per l'A7, al seu pas per Tarragona. | Jonathan Oca
Redacció
16 de març del 2023
Actualitzat a les 18:53h
El govern espanyol ha respost al senador de Compromís, Carles Mulet, que descarta construir el tram pendent de l'autovia A7 que travessa les Terres de l'Ebre, entre Vilanova d'Alcolea (País Valencià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Mulet havia reclamat l'obra, que s'havia de fer entre 2010 i 2019. L'Estat justifica que el tram de l'A7 de Castelló i l'Ebre "tindria un potencial de captació de trànsit reduït" amb l'AP-7 alliberada de peatges i que seria "una infraestructura molt costosa de construir i mantenir amb una demanda no elevada i una rendibilitat socioeconòmica reduïda". En la missiva també s'assenyalen "els notables impactes socials i ambientals" de l'A7 i es defensa que "l'alternativa més favorable és actuar sobre l'autopista AP-7", segons un informe previ.

Mulet lamenta que l'Estat "abandone el projecte de l'autovia A7 a les comarques de Castelló i les Terres de l'Ebre i ha defensat que al tram valencià només caldria ampliar l'actual CV10. "No poden ara exagerar un impacte insostenible per a rebutjar una infraestructura que fa dècades hauria d'estar en marxa", ha reivindicat el senador de Compromís.