Rubén Espuny, cap de llista de «Salvem Lo Monument» a les eleccions municipals de Tortosa

L'agrupació d'electors vol aconseguir els 500 avals per presentar-se a les eleccions municipals de Tortosa i defensar la continuïtat del monument franquista

Aguaita
15 de març del 2023
Actualitzat a la 13:27h
Rubén Espuny cap de Llista de
Rubén Espuny cap de Llista de | Cedida
Rubén Espuny, advocat de professió, és el cap de llista de la llista de ciutadans que es presenten a les eleccions municipals de maig a Tortosa sota el nom de "Salvem Lo Monument".
 
La llista naix, segons Espuny, d'una agrupació d'electors, d'ideologies molt diverses, de Tortosins pel Monument i el Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l'Ebre i, per tant, no volen catalogar-se com un partit polític". "Venim a treballar pel Monument, a treballar per Tortosa, els mateixos partits que van votar a favor de mantenir el Monument, tenen interessos fóra de Tortosa i acaten les decisions dels seus partits que res tenen a veure amb els interessos de Tortosa i el monument". "En este sentit natros treballem solament per  Tortosa". 
 
El següent pas per poder concórrer a les eleccions municipals serà recollir 500 signatures per avalar la candidatura de Salvem Lo Monument.
 

Roda de Premsa de la Plataforma ciutadana "Salvem Lo Monument" per dinar a conèixer les directrius sota les que volen presentar-se a les municipals de Tortosa Foto: Cedida

 
Els seus eixos de treball són la defensa i protecció del monument per totes les vies possibles. "Volem aconseguir tornar a catalogar-lo i donar-li la protecció legal", declara Espuny durant la roda de premsa convocada davant el monòlit franquista. Un cop assolida la catalogació, el candidat afirma que "un cop aconseguida la catalogació,  el que volem és rehabilitar-lo i il·luminar-lo de manera permanent, ja que creiem que el monument és un actiu turístic, artístic i històric per la ciutat de Tortosa i que, per tant, Suma". "El Monument, suma a Tortosa, este és el missatge que volem transmetre".
 
El candidat ha estat acompanyat per Cònsol Cordero, exregidora socialista a Tortosa durant la roda de premsa.