1 de 10
EL TEMPS

Divendres de temperatures altes amb 2 comarques ebrenques en risc alt d'incendi

El sol serà el protagonista fins dijous: de cara al cap de setmana pot arribar una dorsal africana que farà incrementar més els termòmetres

Des del Meteocat avisen que divendres o dissabte, pràcticament a finals d'esta setmana, podria arribar una dorsal africana | Agustí Descarrega
per Victor Rodrigo, Barcelona | 23 de març de 2023 a les 17:16 |
Catalunya donarà la benvinguda al primer cap de setmana de primavera amb un divendres de temperatures altes. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), els valors més elevats se situaran entre els 25 i els 28 °C a bona part del país en un dia de calma que només pot quedar alterat per algun ruixat puntual a zones del Pirineu. 


Així doncs, este divendres a Barcelona es registraran mínimes de 13 graus i màximes de 25; mentre que a Girona la mínima serà de 8 graus i el mercuri s'enfilarà fins als 21 a la tarda. A Lleida, temperatures una mica més extremes, amb 7 de mínima i 24 de màxima, mentre que a Tarragona, les rondaran entre els 9 i els 25 graus.

 


El Meteocat, per altra banda, també contempla núvols alts i mitjans que a estones dixaran el cel enteranyinat. Això es produirà especialment durant la tarda a l'extrem nord del país, on precisament es pot produir pluja.

Per altra banda, 10 comarques del país es trobaran en nivell 2 del Pla Alfa per nivell alt i molt alt d'incendi. Es tracta de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, les Garrigues, el Segrià, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, l'Anoia, el Bages i el Moianès.

 

 

Participació