El programa d'actes de la V, al minut

per Redacció , 9 de setembre de 2014 a les 19:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una reproducció del vèrtex de la V amb les urnes del 9-N Foto: Assemblea

Resum de la Via Catalana 2014, minut a minut:


15 h - Col·locació dels escenaris de Pius XII i de Sarah Bernhardt i inici de les restriccions progressives de trànsit.

16 h - Formació de les capçaleres a 200 metres del vèrtex de Glòries.


16 h - Inici de les actuacions musicals amb Pep Sala, Elèctrica Dharma o Pepet i Marieta.

16.45 h - Les dos capçaleres ubicades comencen a avançar.

17 h - Les dos capçaleres conflueixen en un mateix punt i es completa el lema de la concentració: “9-N Votarem. 9-N Guanyarem”

17.13 h - Interpretació del cant Ara és l’hora per part del cor i de les corals amb l’acompanyament al piano de Lluís Llach.

17.14 h - Un jove que el 9-N farà 16 anys dipositarà un vot simbòlic en una urna ubicada en la punta del vèrtex de Glòries, la qual cosa marcarà l’inici de la Via.

17.17 h - El cor interpreta El cant de la senyera.

17.26 h - Gigaonada.

17.35 h - Parlament a l’escenari Votar de la plaça Sarah Bernhardt.

17.47 h - Parlament a l’escenari Voluntat de la plaça Pius XII.

17.52 h - Aixecada de pilars simultanis de les Colles Castelleres.

18.00 h - Parlaments a l’escenari Victòria de Glòries.

18.21 h - Interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya.

18.25 h - Final de la Via Catalana 2014.

La Via Catalana, al minut, versió extensa

Ara és l'hora convoca els participants de la Via a ser als seus llocs a partir de les 15.00 hores, tenint en compte que el programa d’actes oficial s’iniciarà a les 16.00 hores. L’organització recalca la recomanació d’arribar a Barcelona tan aviat com siga possible per tal de garantir la fluïdesa en l’entrada a la ciutat. Les restriccions de trànsit començaran a les 15.00 hores.

A les 16.00 hores, desenes de voluntaris delimitaran el perímetre del vèrtex de la V, situat a la plaça de les Glòries Catalanes, amb una senyera de tela de 3 quilòmetres. Tant l’escenari Votar, a la plaça Sarah Bernhardt, com l’escenari Voluntat, a Pius XII, donaran el tret de sortida de les respectives rondes d’actuacions musicals a les 16 h. A l’espai Votar es podrà gaudir de 9Son, Elèctrica Dharma o Pep Sala, mentre que a l’escenari Voluntat actuaran Joan Rovira i Pepet i Marieta.

A partir de les 16.45h aproximadament, i amb les actuacions musicals finalitzades, començarà la formació del gran mosaic humà amb els colors de la senyera. Este mosaic serà possible gràcies a l’ajuda i la guia de les inscripcions prèvies d’una banda i, de l’altra, als més de 30 voluntaris que hi haurà a cada tram.

També a les 16.45 hores, a l’escenari Victòria, de la plaça de les Glòries, les dos capçaleres de la mobilització començaran a avançar. Estaran situades a la part final de l’escenari, però una ho farà des de la Gran Via i, l’altra, des de l’avinguda Diagonal. A les 17.00 hores confluiran, tot formant el lema de la Via Catalana 2014: “9-N Votarem. 9-N Guanyarem” just al davant de l’escenari.

A les 17.13 hores, els membres de les capçaleres deixaran passar els cantaires de les corals, els quals acabaran d’omplir el vèrtex a les 17.14 hores. En este instant, un jove que farà 16 anys el proper 9 de novembre, edat mínima per a votar en la consulta, s’aproximarà a la urna ubicada a la punta del vèrtex per dipositar un vot simbòlic, i este acte marcarà l’inici de la Via Catalana 2014.

Mentrestant, el cor i les corals ubicades al vèrtex interpretaran el cant Ara és l’hora acompanyats al piano per Lluís Llach. Posteriorment, el Cor interpretarà El cant de la senyera. Tot seguit, a les 17.25 hores, Ara és l'hora pretén que es complete una gran onada humana que arrencarà des de l’escenari principal de la plaça de les Glòries i avançarà simultàniament per cadascun dels dos braços de la V.

A les 17.35 h s’iniciarà la ronda de parlaments a l’escenari Votar. A les 17.45 serà el torn dels parlaments a l’escenari Voluntat i, cinc minuts més tard, es durà a terme l’aixecada de castells simultània de les 54 colles que actuaran a la Via.

Podeu veure la situació de cadascuna de les colles aquí.

A les 18.00 hores començarà el discurs final a l’escenari Victòria.

La Via Catalana 2014 finalitzarà poc després de les 18.30 h amb la interpretació d'El cant dels Segadors.

 

Participació