Agenda del cap de setmana a les Terres de l'Ebre: 18 i 19 de febrer

Et portem una selecció dels actes més destacats per gaudir al 100% d'estos dies

Festa de la Farina, a Godall
Festa de la Farina, a Godall | Aguaita.cat
Aguaita.cat
09 de febrer del 2023
Actualitzat el 26 de maig a la 13:39h
Com cada setmana l'Aguaita t'apropa una selecció dels actes més destacats d'entre tots els que s'han programat dissabte i diumenge a les comarques ebrenques. Hi ha activitats per a tots els gustos i butxaques, des d'obres de teatre, visites guiades, festes i concerts.

Carnaval de Godall, del 17 al 21 de febrer

Godall viu del 17 al 21 de febrer un dels carnavals més especials de les Terres de l’Ebre, que forma part del Patrimoni Festiu de Catalunya. Enguany a més dels tradicionals balls de màscares i la festa de la farina, recupera la festa dels bous per carnaval, amb un bou capllaçat carnavalero el dia 18 de febrer i vaquetes dilluns 20.

Divendres 17 s’inaugura amb una cercavila pels carrers del poble a les 15 hores. A les 20 hores Carnabars electrònic pels carrers, i a mitjanit gran ball de màscares, amb l’orquestra Màgia Negra i DJs i concurs de disfresses.

Dissabte a les 11.30 i a les 12.20 hores, bou capllaçat. A les 13, cercavila; a les 14 hores, rostida popular de carn. A les 16 hores, cremat popular i batalla de la farina per tot el poble. A les 17.30 hores, degustació del típic coc en sal i a mitjanit, ball.

Diumenge a les 10 hores, 10è Trofeu de Carnaval; a les 17 h. Desfilada infantil de disfresses, festa infantil, show de màgia i discomòbil.

Dilluns a les 12 h, cercavila; a les 12.45h. repartiment de sardina popular; a les 15 i a les 17.30h., festa de les vaquetes de carnaval; a les 21.30h. sopar fred i a les 23h ball.
Dimarts, a les 14 hores, paella popular; a les 16 hores, cremat; a les 17.30h degustació del típic coc en sal i a les 23h. Acabarà la festa amb un gran ball de màscares i concurs de disfresses.

Més informació al facebook de l’Ajuntament de Godall.
 
El carnaval de Ferreries, dissabte 18 de febrer

Un any més, l'associació de veïns de Ferreries organitza la rua de la ciutat, que enguany compleix 41 anys. Serà el dissabte 18 de febrer, i enguany la festa arriba amb algunes novetats. A partir de les 17 h de la tarda, els participants es concentraran a la rambla Catalunya, al davant de la casa Camós, des d'on el rei Carnestoltes s'adreçarà a la ciutadania amb el pregó, a les 18 h. A continuació arrancarà la rua, que recorrerà diversos carrers del barri fins a arribar al pavelló poliesportiu Jordi Angelats, a l'estadi.
Allà es lliuraran els premis a les comparses i a les millors disfresses, amb un total de 1.000 euros en premis. La jornada continuarà fins ben entrada la nit al mateix pavelló, amb una revetlla i ball amb DJ, oberta tant a persones disfressades com a la resta de població.
Horaris:
17:00 Concentració a la Rambla Catalunya + Xocolatada popular.
18:00 Pregó del Rei Carnestoltes i Autoritats.
18:30 Rua de Carnaval de Ferreries fins al pavelló de Ferreries.
https://agenda.tortosa.cat/event/41e-carnaval-de-ferreries-rua/
 

El Carnaval de Ferreries es celebra este dissabte 18 de Febrer Foto: Cedida


Carnaval a Amposta

Els actes començaran dissabte 18 de febrer, a les 18.30 hores, al mercat municipal, amb xocolatada, pinta cares i pregó. A la tarda, a les 18.30 hores, tindrà lloc ala rua de Carnestoltes, pel passeig del canal i l’avinguda de la Ràpita. Diumenge 19 a partir de les 16.15 hores tindrà lloc la rua de Carnestoltes infantil, amb sortida del parc de Valletes, i dimarts 21 es farà l’enterrament de la sardina, a l’antic col·legi de les Monges.