1 de 10

Investiguen si el detingut per dos incendis forestals a Tortosa tindria vinculació amb focs anteriors

El cos dels Mossos d'Esquadra ha obert una línia d'investigació per a determinar si el detingut de trenta-sis anys hauria provocat diversos incendis fa uns anys

Patrulla dels Mossos d'Esquadra | Pere Fontanals
per Aguaita.cat, Tortosa | 8 de febrer de 2023 a les 12:15 |
La Policia Local de Tortosa ha detingut un home de 36 anys com a presumpte responsable de l'inici de dos incendis en zona forestal, la nit del diumenge 5 de febrer. Els fets van tindre lloc en una zona pròxima al coll de l'Alba, on els equips d'emergències van estar treballant durant tot el dia en l'extinció d'un altre incendi, amb el qual estos dos focs no tindrien vinculació.

Al voltant de les 20.30 h, la Policia Local va rebre una trucada ciutadana que informava de l'inici d'un foc proper a la capçalera del barranc de les Monges, a poca distància de l'incendi que va cremar durant tot el diumenge. La persona que va alertar la Policia va indicar, a més, que havia vist un home ajupit al lloc on van començar les flames, i va donar la descripció del vehicle i dades de la matrícula.


La Policia Local va desplaçar agents al punt d'este nou incendi i va alertar els Bombers, que van treballar per a sufocar les flames. Paral·lelament, els agents van establir un patrullatge pels camins de l'entorn, amb l'objectiu de localitzar el vehicle descrit.

Al cap d'uns minuts, a la zona del barranc del Rastre, una patrulla de la Policia Local va interceptar un vehicle que corresponia amb la descripció facilitada i va identificar la persona ocupant. En l'escorcoll van localitzar diferents elements que podrien haver estat utilitzats en l'inici del foc. La circumstància va fer que, a molt pocs metres d'on van aturar l'home, veïns van alertar poc després d'un nou conat d'incendi a la vora del camí que van poder sufocar de manera ràpida.


L'home va ser traslladat a dependències policials per tal de continuar la investigació i va ser detingut per un suposat delicte d'incendi en massa forestal, amb l'agreujant de tractar-se d'una zona propera a llocs habitats. A més a més, també li atribueixen la temptativa d'un altre delicte pel segon incendi frustrat.

Les investigacions, de les quals se n'han fet càrrec els Mossos d'Esquadra, segueixen obertes en relació amb l'origen de l'incendi inicial, detectat la matinada de dissabte a diumenge, del qual el cos d'Agents Rurals treballa amb la hipòtesi que estigués vinculat amb la crema de restes agrícoles. A la vegada, s'ha obert una línia d'investigació en paral·lel encaminada a determinar la possible vinculació de l'home detingut amb fets similars que van tindre lloc a zones boscoses de Tortosa en anys anteriors.

L'home ha passat a disposició judicial este dimecres al matí, que n'ha decretat la seva llibertat provisional sense fiança.

 

Participació